Peru: Az ország, amelyről álmodott, Önre vár!
16 nap/14 éj

Miért utazzon Peruba?

Andoki hegyek, tengerpart, sivatag, őserdő. Peruban mindent megtalál, amire csak vágyik. Kerüljön be Ön is ennek az országnak a vérkeringésébe és ismerje meg természetét! Olyan kalandban lesz része, mely élvezetet és szórakozást nyújt, de egyúttal ismeretei bővítésére és felfedezésre is ösztönöz. Találkozhat nagyvárosokkal, melyek azért küzdenek, hogy a modernitást erősítsék, és ezer éves kultúrákkal, melyek próbára teszik eddigi meggyőződését és életfelfogását. Egyszóval, olyan világba csöppenhet, ahol az az érzés keríti hatalmába, hogy egy nyitott könyvet lapozgat, melybe az emberiség története van írva.

Miért a Pacha Travels?

 Jelenleg több, mint 10 éve szervezünk utazásokat Peruba és Latin-Amerikába. Elsődleges célunk, hogy a Magyarországon élő emberekkel jobban megismertessük a latin-amerikai, különösen a perui történelmet, kultúrát. Fedezze fel ezt a lenyűgöző országot magyarul beszélő idegenvezetővel és legyen részese egy még autentikusabb élménynek!
További információ >>> 

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉS ÁR LÉTSZÁM
2023.04.21. 2023.05.06. 2390 USD + 420 000 Ft/ fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 480 USD
Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 20 fő
Foglalás

Miért minket válasszon?

  • Gondosan felépített program, tele kultúrával, természeti látnivalókkal és persze jókedvvel! A legtöbb utazási irodánál hosszabb és gazdagabb, 16 napos/14 éjszakás utat kínálunk
  • Tapasztalt, Perut jól ismerő idegenvezető kíséri a csoportot
  • Maximum 20 fős csoport
  • Kényelmes, tágas, a csoport létszámnál nagyobb férőhelyű (44 helyes) autóbusz
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni. Az indulást megelőzően online utastájékoztatót tartunk utasaink számára.

A részvteli díj amerikai dollárban,  nemzetközi repülőjegy ára pedig forintban fizetendő banki átutalással. Társításra van lehetőség, amennyiben két utas jelzi társítási igényét.

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest), helyszíni közlekedést privát busszal, privát hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba, két belföldi repülőjegyet (Lima – Arequipa, Cusco-Lima), a belépőjegyeket, szállást 3 – 4 *-os szállodákban, 14 reggelit, 3 vacsorát és 8 ebédet (a főétkezések nem tartalmazzák az italokat), 1 csomagolt ebédet, a jelölt programokon való részvételt, magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, italokat a főétkezéseknél, utasbiztosítást, ellátást a programon kívül, borravalókat (kb. 50 USD/fő), szuveníreket

Fakultatív programok:
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoból indulva: 150 USD (Előzetes jelentkezés szükséges)
Szivárvány hegy túra: 60 USD, minimum 10 fő

Költőpénz: Érdemes a programon kívüli étkezésekre 300 USD/fővel számolni. Ezen felül egyén függő a szuvenírekre költött összeg.

Fizetés menete

Jelentkezéskor: Részvételi díj 30%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 70%-a fizetendő.

Repülő menetrend:

Odaút (2023.04.21.)

Budapest-Amszterdam    06:35-08:40   KL1972

Amszterdam-Lima      12:35-18:05   KL743

Visszaút (2023.05.05.)

Lima-Amszterdam        19:55 -15:10 (érkezés másnap) KL744

Amszterdam-Budapest    20:55  22:55 KL1981

* A menetrend változhat!

Programleírás:

1. nap – április 21.: Budapest – Lima

Elutazás menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éj).


2. nap – április 22.: Lima-Paracas (reggeli, vacsora)

Reggel 6 órakor indulás Paracasba, ahova a sivatagon át haladva kb. 4 óra alatt érkezünk meg.


Fakultatív pro
gram: Repülőgépre szállunk Pisco repülőterén, ahonnan meg lehet tekinteni a sivatag különleges ábráit, a Nazca vonalakat.

Korai vacsora egy helyi étteremben a tengerparton, ahonnan láthatjuk a családok által hagyományosan horgászathoz használt hajókat. Szállás Paracasban (1 éj).

3. nap – április 23.: Paracas (reggeli)

8-kor egy motoros kishajóval a Guanó szigetek felé indulunk, ahová kétórás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat is.

Ezt követően kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. Először meglátogatjuk a műemléket, ahonnan a perui függetlenedési kampány indult. Ez egyben egy kilátó is a paracasi öbölre. Bemegyünk a nemzeti parkba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vörös tengerpartot.

Utazás vissza Limába. Szállás Limában (1 éj). 

 

4. nap – április 24.: Lima-Arequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd. Késő délután repülés Arequipaba. Szállás Arequipaban (2 éjszaka).

  

5. nap – április 25.: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság a város mintegy háttereként rajzolódik ki a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Bemegyünk a jezsuita sekrestyébe és a volt kolostorba.

Ezt követően busszal elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, amely tökéletes helyszín fotók készítésére. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu Pichu (5664 m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben. Ebéd után szabadidő, amely ideális a pihenésre, akklimatizálódásra vagy a Santa Catalina kolostor vagy a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipában. 

 

6. nap – április 26.: Arequipa- Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

Korai ébredés után reggel 7:30-kor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez a Titicaca-tavon. Szállás Punoban (1 éjszaka).

  

7. nap – április 27.: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői altiplano tájakon vezet az utunk. Útközben megtekintjük azt a hegyet, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a cuscói déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak, az inka utak egy része és a Wiraqocha templom találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, az inka civilizáció fővárosába. Szállás Cuscoban (3 éjszaka).     

8. nap – április 28.: Cusco (reggeli, ebéd)

Kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról idevonzza a látogatókat. Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése “arany udvar”). Itt különböző templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Kenqo szakrális központját is megnézzük. Ebéd, kilátással Cusco városára. Ezt követően ellátogatunk a cuscoi San Pedro piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni). Ezt követően egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás Cuscoban.

   

9. nap – április 29.: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé, ahonnan másfajta andoki tájakat csodálhatunk meg és ahol több száz fajta kukoricát termelnek. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Továbbutazunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátóponthoz, ahonnan egy csodálatos völgyes tájat lehet megörökíteni. Ezt követően a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol élő zene vár minket. Szállás Cuscoban.

 

10. nap – április 30.: Chinchero – Maras – Moray (reggeli, ebéd)

Reggeli után 8 órakor folytatjuk utazásunkat. Ezen a napon egy 3.700 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherot látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, amely egy tipikus helyi eledel.

Látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók, ezután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sókitermelőt.

Továbbutazás Ollantaytambóba. Szállás Ollantaytambóban (1 éj).

     

11. nap – május 1.: Ollantaytambo (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytamboba. Dél körül vonatra szállunk, elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m.). Vacsora helyi étteremben. Szállás Aguas Calientesben (1 éjszaka).

12. nap – május 2.: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A reggelit követően buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő régészeti együttest, elfogyasztjuk ebédünket Aguas Calientesben. Ezt követően vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (2 éj).

 

13. nap – május 3.: Cusco (reggeli)

Fakultatív program: Szivárvány hegy

Ára: 60 USD/fő

A túra tartalmazza a reggelit és ebédet. Túrabot biztosítva van a kiránduláshoz.

Privát busszal megyünk el a lenti táborhelyig, onnan gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (3+3 km), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához. Szállás Cuscoban.

  

14. nap – május 4.: Cusco – Lima (reggeli, ebéd)

Reggelit követően szabadidő Cuscóban. Ebéd Cuscóban. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. 

Szállás Limában (1 éj).

15. nap – május 5.: Lima-Budapest (reggeli, ebéd)

Délelőtt meglátogatjuk a  Larco múzeumot, majd a helyszínen ebédelünk.

Délután transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre.

16. nap – május 6.: Érkezés Budapestre

COVID-19 információk

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.

Utasaink írták

Útvonalunk

Utasbiztosítás

Az Európai Utazási Biztosító egyedi termékét tudják megkötni irodánkon keresztül, mely 3500 méter feletti túrákra is érvényes. Az árak 70 év alatti utasokra vonatkoznak.

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 27 460 Ft/fő
Útlemondással egybekötött BBP biztosítás: Aktuális árfolyam alapján kerül kiszámításra.

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve már előrendelhető kedvezményes áron! A várható megjelenés november 16.
 
Megrendelem

Volt Egyszer Egy Peru

Utasunk körutunk során forgatott dokumentumfilmje:

Időjárás Peruban

Limában, a fővárosban alapvetően soha nem esik az eső. Télen (júniustól szeptemberig) szinte mindig borult az ég, és még ha nem is esik, akkor is van köd. A hőmérséklet enyhe, a legmagasabb hőmérséklet 18/20 °C körül van, a legalacsonyabb pedig csak néhány fokkal hűvösebb.
Nyáron (decembertől áprilisig), gyakran süt a nap, főleg februárban és márciusban, míg a kora reggeli órákban köd is előfordulhat. A hőmérséklet kellemesen meleg, a maximális hőmérséklet január és március között 26 ° C körül mozog.

Az Andokban decembertől májusig tart az esős évszak, júniustól augusztusig pedig a száraz évszak.  A nap sugarai itt nagyon erősek, ezért nappal jelentősen megemelkedik a hőmérsékletet, éjszaka azonban fagypont körülire hűlhet az idő

Galéria

Sajtómegjelenéseink