Peru: Az ország, amelyről álmodott, Önre vár!
16 nap/14 éj

Miért a Pacha Travels?

 Jelenleg több, mint 10 éve szervezünk utazásokat Peruba és Latin-Amerikába. Elsődleges célunk, hogy a Magyarországon élő emberekkel jobban megismertessük a latin-amerikai, különösen a perui történelmet, kultúrát. Fedezze fel ezt a lenyűgöző országot magyarul beszélő idegenvezetővel és legyen részese egy még autentikusabb élménynek!
További információ >>> 

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉS RÉSZVÉTELI DÍJ LÉTSZÁM
2024.09.23.2024.10.08.GARANTÁLT INDULÁS!
Társításra váró hölgy utas!
1.680.000 Ft (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 210 000 Ft

Nyomtatható program
Minimum létszám: 15 fő
Maximum létszám: 22 fő
2024.10.14.2024.10.29.GARANTÁLT INDULÁS!
1.680.000 Ft (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 210 000 Ft

Nyomtatható program
Minimum létszám: 15 fő
Maximum létszám: 22 fő
Foglalás

Az adott időponthoz kapcsolódó szálloda listát, repülő menetrendet, biztosítási díjakat a Nyomtatható programban találják meg!

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest), helyszíni közlekedést privát busszal, privát hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba, két belföldi repülőjegyet (Lima – Arequipa, Cusco-Lima), a belépőjegyeket, 14 éjszaka szállást a megjelölt szállodákban, a programban jelölt étkezéseket, magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, italokat a főétkezéseknél, utas- és sztornóbiztosítást, borravalókat (kb. 60 USD/fő).

Fakultatív programok:
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoól indulva: 150 USD/fő (Előzetes jelentkezés szükséges)
Szivárvány hegy túra: 70 USD/fő, minimum 10 fő 

Tudnivalók

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.

Az országgal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

Peruban a jelentős szintkülönbségek és a szélsőséges klímaváltozások nagy megterhelést jelentenek a szervezetre, egyénenként eltérően jelentkezhet a “hegyi betegség”, más néven magassági betegség is. Főbb tünetei: rossz közérzet, fejfájás, szédülés, szapora légzés, szapora pulzus. Azoknak, akik krónikus szív- és érrendszeri, valamint légzésszervi megbetegedésben szenvednek, vagy komolyabb mozgásszervi megbetegedésük van nem javasolt a magas területekre történő utazás. Tervezett utazásukkal kapcsolatban konzultáljanak háziorvosukkal!

Amazóniai dszungeltúra

Perui útjainkhoz foglalható 4 napos/3 éjszakás amazóniai túra előtartózkodásként. Amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, úgy a repülőjegy foglalást módosítani kell, ezáltal plusz költségek merülhetnek fel. Szükséges továbbá Limába plusz egy éjszaka szállást foglalni. A részletes programot ide kattintva tudják letölteni. 

Programleírás:

1. nap: Budapest – Lima

Elutazás menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éj).


2. nap: Lima-Paracas (reggeli, vacsora)

Reggel 6:30 körül indulás Paracasba, ahova a sivatagon át haladva kb. 4 óra alatt érkezünk meg. Érkezés után kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. A parkból lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vörös tengerpartot.

Fakultatív program: Transzfer a Pisco-i repülőtérre, ahol repülőre szállunk és körülbelül másfél órás repülés során megtekintjük a sivatagos tájat, valamint a sivatag különleges ábráit, a Nazva vonalakat.

Vacsora a tengerparton. Szállás Paracasban (1 éj).

3. nap: Paracas – Guanó-szigetek – Lima (reggeli, ebéd)

Reggel kb. 8 órakor egy motoros kishajóval a Guanó-szigetek felé indulunk, ahol izgalmas tengeri út vár ránk. Körülbelül két órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, mely során láthatunk ritka madarakat és megfigyelhetjük az itt élő pingvineke és fókákat is. Ebéd, majd visszatérés Limába. Szállás Limában (1 éj). 

 

4. nap: Lima-Arequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd. Késő délután repülés Arequipába. Szállás Arequipában (2 éj).

5. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság a város mintegy háttereként rajzolódik ki a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Bemegyünk a jezsuita sekrestyébe és a volt kolostorba. Ezt követően busszal elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, amely tökéletes helyszín fotók készítésére. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu Pichu (5664 m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben. Ebéd után szabadidő, amely ideális a pihenésre, akklimatizálódásra vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipában. 

6. nap: Arequipa- Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

A mai napon kora reggel, 7 órakor indulunk autóbusszal a Titicaca-tó parti Punóba, melyet a perui folklór fővárosának is szoktak nevezni. Utunk az Andok hegyláncain keresztül vezet, útközben láthatunk vikunya láma és alpaka csordákat is. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, melyhez számos legenda fűződik. Az inkák szerint a tó habjaiból lépett elő Manco Cápac és Mama Ocllo, akik az Inka Birodalom titokzatos alapítói voltak.  Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez a Titicaca-tavon. Szállás Punoban (1 éjszaka).

7. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor Cuscoba indulunk, melyet az inkák a világ köldökének tartottak. Utunk lenyúgöző altiplano tájakon vezet, útközben látjuk azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. ezután megállót teszünk Raqchiban, ahol megtekintjük a Wiraqocha templomot és láthatjuk az inkák kör alakú raktárait, ahol gyógynövényeket és élelmiszereket, például quinoát és kukoricát tároltak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscoba, az inka civilizáció fővárosába. Szállás Cuscoban (3 éjszaka).     

8. nap: Cusco (reggeli, ebéd)

Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, melyet érdemes egyénileg felkeresni. Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése “arany udvar”). Itt különböző templomokat csodálhatunk meg, melyeket az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai között tartanak számon. Ezt követően a város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Ez a legnagyobb és legimpozánsabb régészeti lelőhely, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cuscora. Ezután Kenqo szakrális központját is megnézzük. Ebéd. Késő délután egy helyi sámán vezetésével részt veszünk egy tisztító szertartáson. Szállás Cuscoban.

9. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után ellátogatunk a cuscoi San Pedro piacra, majd elindulunk a Szent Völgy felé. Útközben lehetőség lesz lámát és alpakát etetni és simogatni, valamint megfigyelhetjük az Andok több száz fajta kukoricáját. Ellátogatunk a Taray kilátóponthoz, ahonnan csodás fényképeket készíthetünk az inkák szent folyójáról, az Urubambáról. Ezután a pisaci régészeti együttest fedezzük fel. Az itteni kilátóból az egész Szent Völgyet beláthatjuk. Peru legnagyobb kézműves piacát, a pisaci indián piacot sem hagyjuk ki. Ezen a nyüzsgő szabadtéri piacon hagyományos poncsók, kézzel készített szobrocskák, valamint kerámiák és ékszerek közül válogathatunk. Visszautazás Cuscoba. Szállás Cuscoban.

10. nap: Cusco – Ollantaytambo – Aguas Calientes (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytamboba. Kora délután vonatra szállunk, elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába. Utunkat panorámás, tetőablakos vonattal tesszük meg. Vacsora helyi étteremben. Szállás Aguas Calientesben (1 éjszaka).

11. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

Reggel buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Hét Új Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel kétórás séta során avat be minket a város titkaiba. Körbejárjuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost, a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket. Ebéd Aguas Calientesben, majd visszautazás Ollantaytamboba. Szállás a Szent Völgyben (1 éj).

12. nap: Maras – Moray – Chinchero (reggeli, ebéd)

Korai reggeli után indulunk Moray-ba, ahol kör alakú teraszokat láthatunk, melyek mezőgazdasági „laboratóriumként” szolgáltak. Ezt követően megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinas-i sókitermelőt.

Majd Chincherot látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Szállás Cuscoban (2 éj).

 

13. nap: Szabadnap Cuscoban (reggeli)

Fakultatív program: Szivárvány hegy túra (angol kísérettel)

A túra tartalmazza a reggelit és ebédet. Túrabot biztosítva van a kiránduláshoz.

Indulás hajnali 3:30-4:00 körül. Körülbelül kétórás utazást követően megreggelizünk, majd tovább utazunk a kiindulóponthoz, mely 4700 méteres magasságban fekszik. Innen gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (5 km oda-vissza, kb. 3 óra), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához. A kirándulás során 5030 méteres magasságig jutunk. A Szivárvány hegyhez érve lesz némi időnk a kilátásban gyönyörködni, mielőtt ugyanazon az úton visszaindulunk a túra kezdeti pontjához. Onnan visszaindulás busszal, majd útközben megállunk ebédelni. Cuscoba késő délután érkezünk meg.

Szállás Cuscoban.

  

14. nap: Cusco – Lima (reggeli)

A menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

15. nap: Lima-Budapest (reggeli, ebéd)

A mai napon meglátogatjuk a  Larco múzeumot, a helyszínen pedig ebédünket is elfogyasztjuk (a szeptember 23-i programukban előző nap megyünk a Larco múzeumba). A menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre.

16. nap: Érkezés Budapestre

Utasaink írták

Útvonalunk

Az Európai Utazási Biztosító egyedi termékét tudják megkötni irodánkon keresztül, mely 3500 méter feletti túrákra is érvényes. 

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 36 000 Ft/fő  (70-80 év között: 37 825 Ft/fő)
Útlemondással egybekötött BBP biztosítás:
Air Cruise & Top + Stornó: 103 200 Ft/fő  (70-80 év között: 105 025 Ft/fő)

További információ

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve már előrendelhető kedvezményes áron! A várható megjelenés november 16.
 
Megrendelem

Volt Egyszer Egy Peru

Utasunk körutunk során forgatott dokumentumfilmje:

Galéria

Sajtómegjelenéseink