Peru egyéni körutazás
17 nap/15 éj

Miért utazzon Peruba?

Andoki hegyek, tengerpart, sivatag, őserdő. Peruban mindent megtalál, amire csak vágyik. Kerüljön be Ön is ennek az országnak a vérkeringésébe és ismerje meg természetét! Olyan kalandban lesz része, mely élvezetet és szórakozást nyújt, de egyúttal ismeretei bővítésére és felfedezésre is ösztönöz. Találkozhat nagyvárosokkal, melyek azért küzdenek, hogy a modernitást erősítsék, és ezer éves kultúrákkal, melyek próbára teszik eddigi meggyőződését és életfelfogását. Egyszóval, olyan világba csöppenhet, ahol az az érzés keríti hatalmába, hogy egy nyitott könyvet lapozgat, melybe az emberiség története van írva.

Miért a Pacha Travels?

 Jelenleg több, mint 10 éve szervezünk utazásokat Peruba és Latin-Amerikába. Célunk, hogy a Magyarországon élő emberekkel jobban megismertessük a latin-amerikai, különösen a perui történelmet, kultúrát. Fedezze fel ezt a lenyűgöző országot irodánk szakértő szervezésében, helyi idegenvezetőkkel!
További információ >>> 

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉS ÁR
VálaszthatóVálasztható2 fő esetén: 2690 USD/fő (kétágyas szobában)
4 fő esetén: 2390 USD/fő (kétágyas szobában)

6 fő esetén: 2190 USD/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 550 USD

Az árak tájékoztató jellegűek, ünnepek idején változhatnak. Kérjük minden esetben kérje ajánlatunkat!
Az ajánlatkérő űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Ajánlatkérés

Miért minket válasszon?

  • Gondosan felépített program, tele kultúrával, természeti látnivalókkal!
  • Kényelmes, tágas, a csoport létszámnál nagyobb férőhelyű (7 ülőhelyes) autóbusz
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni.
  • Folyamatos asszisztencia, elérhetőség egyéni utasaink számára is
  • Rugalmasan alakítható program utasaink igényei szerint


A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA:

– Helyszíni közlekedést autóval, busszal, hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba. Ezek közul nem privát: Lima-Paracas-Lima autóbuszút, Titicaca tavon hajúút és úszószigetek meglátogatása, Puno-Cusco autóbuszút, Humantay és Szivárvány hegy fakultatív programokon buszút, Machu Pacchuhoz vezető vonat- és buszút. Az összes programban jelölt út/transzfer privát módon történik Hyundai H1 vagy hasonló kategóriájú autóval.
– Két belföldi repülőjegyet (Lima – Arequipa, Cusco-Lima)
– Megjelölt programokon való részvételt, belépőjegyeket
– 14 éjszaka szállást 4*-os, 1 éjszaka szállást 3*-os helyi besorolású szállodákban
– Ellátást a program leírás szerint (15 reggeli, 5 ebéd, 1 csomagolt ebéd)
– Angol nyelvű idegenvezetést a megjelölt programokon. A buszutak, transzferek alatt jellemzően nincsen idegenvezetői kíséret.

NEM TARTALMAZZA:

– Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest)
– Fakultatív programokat
– Utasbiztosítást
– Ellátást a programon kívül
– Borravalókat (kb. 50 USD/fő)
– Szuveníreket

Kiutazáshoz a KLM légitársaságot javasoljuk (átszállás Amszterdamban). A nemzetközi repülőjegy is megvásárolható irodánkon keresztül, ennek ára időpont függvényében jellemzően 350.0000-500.000 Ft/fő körül alakul.

Fakultatív programok (angol nyelvű vezetéssel):
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoból indulva: 150 USD
Humantay túra: 60 USD
Szivárvány hegy túra: 60 USD

Larco múzeum látogatás: 35 USD, minimum 6 fő

Költőpénz: Érdemes a programon kívüli étkezésekre 300 USD/fővel számolni. Ezen felül egyén függő a szuvenírekre költött összeg.

Fizetés menete

Jelentkezéskor: Részvételi díj 50%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.

Amennyiben a járványhelyzet nem tenné lehetővé a Peruba történő utazást, az indulás előtt akár 1 héttel is módosítható a dátum vagy kérhető a teljes részvételi díj visszatérítése!

 

Programleírás:

1. nap: Budapest – Lima

Elutazás menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éj).


2. nap: Lima-Paracas (reggeli)

Reggel 7 órakor transzfer a limai buszpályaudvarra, utazás Paracasba helyi autóbusszal (160 fokban eldönthető ülésekkel). A sivatagon át haladva kb. 4 óra alatt érkezünk meg Paracasba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. Bemegyünk a nemzeti parkba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vörös tengerpartot. Szállás Paracasban (1 éj)

3. nap: Ballestas-Paracas-Lima (reggeli)

8-kor egy motoros kishajóval a Guanó szigetek felé indulunk, ahová kétórás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben megfigyelhetjük az itt élő fókákat és egy sor más ritka madarat is.

Fakultatív program: Dél körül repülőgépre szállunk Pisco repülőterén, ahonnan meg lehet tekinteni a sivatag különleges ábráit, a Nazca vonalakat. 

Transzfer a paracasi buszállomáshoz, utazás Limba helyi busszal. Érkezéskor transzfer a limai buszállomásról a szállodába. Szállás Limában (1 éj)

4. nap: Lima-Arequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése (privát városnézés), melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd a főtérnél. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd repülés Arequipaba. Szállás Arequipaban (2 éjszaka).


5. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Reggelit követően privát városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság a város mintegy háttereként rajzolódik ki a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Bemegyünk a jezsuita sekrestyébe és a volt kolostorba.

Ezt követően busszal elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, amely tökéletes helyszín fotók készítésére. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu Pichu (5664 m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben. Ebéd után szabadidő, amely ideális a pihenésre, akklimatizálódásra vagy a Santa Catalina kolostor vagy a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipában. 

6. nap: Arequipa- Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

Korai ébredés után reggel 7:30-kor indulunk az Andok hegyláncain keresztül privát autóval (idegenvezető nélkül) Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan idegenvezetővel és más turistákkal együtt hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez a Titicaca-tavon. Szállás Punoban (1 éj).

7. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után 7 órakor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. A körülbelül 10 órás utazást Avalos turista busszal tesszük meg angol nyelvű idegenvezetővel, a legfontosabb helyeken megállva. Megállunk a Pukara múzeumnál, majd a festői La Raya hágónál.  Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a cuscói déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Ezt követően megállunk még Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak, az inka utak egy része és a Wiraqocha templom találhatóak. Utolsó megállónk az Anhahuaylillas templom. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, az inka civilizáció fővárosába. Szállás Cuscoban (5 éj).

 

8. nap: Cusco (reggeli, ebéd)

Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról idevonzza a látogatókat. Reggeli után privát városnézésre indulunk, elsőként a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése “arany udvar”). Itt különböző templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Kenqo szakrális központját, illetve Tambomachayt és Puqa Puqarát is megnézzük. Ebéd tipikus cuscói étteremben. Délután szabad program (ajánlott ellátogatni a cuscoi San Pedro piacra és a San Blas piacra). Szállás Cuscoban.

9. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli)

Reggeli után privát autóval indulunk a Szent Völgy felé, ahonnan másfajta andoki tájakat csodálhatunk meg és ahol több száz fajta kukoricát termelnek. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Továbbutazunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátóponthoz, ahonnan egy csodálatos völgyes tájat lehet megörökíteni. Ezt követően a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Szállás Cuscoban.

 

10. nap: Maras – Moray – Chinchero (reggeli)

Reggeli után 7 órakor privát autóval folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók, ezután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sókitermelőt.

Ezen a napon egy 3.700 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherot látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Visszatérés Cuscóba. Szállás Cuscoban.

11. nap: Szabadnap/Humantay túra (reggeli)

Fakultatív program: Humantay túra
Nehézség: közepes
Táv: 3+3 km (oda-vissza)
Tartalmazza a reggelit (a szállodain kívül) és ebédet.

Időtartam: Egész napos
A túra angol idegenvezetéssel, más turistákkal egy csapatban történik.

Szállás Cuscoban.

12. nap: Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után privát autóval indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytamboba. Ebéd az ollantaytambói főtérnél. Délután vonatra szállunk, elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m.). A vonatállomásnál vár majd helyi idegenvezetőnk. Szállás Aguas Calientesben (1 éj).

13. nap: Machu Picchu (reggeli)

A reggelit követően buszra szállunk helyi idegenvezetőnkkel, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő régészeti együttest, vonatra szállunk és visszatérünk Ollantaytambóba. Továbbutazás privát autóval Cuscóba (idegenvezető nélkül). Szállás Cuscoban (2 éj).

14. nap: Cusco (reggeli)

Fakultatív program: Szivárvány hegy

Tartalmazza a reggelit –a korai hotel reggelin kívül- és ebédet

Busszal megyünk el a lenti táborhelyig, onnan gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (3+3 km), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához.
A túra angol idegenvezetéssel, más turistákkal egy csapatban történik.
Szállás Cuscoban.

15. nap: Cusco – Lima (reggeli)

Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. 

Fakultatív program: Délután lehetőség van meglátogatni a  Larco múzeumot (minimum 6 fő). 

Szállás Limában (1 éj).

16. nap: Lima-Budapest (reggeli)

Délelőtt szabadidő Limában.

Délután transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre.

17. nap: Érkezés Budapestre

 

Szállodák:
Lima: Jose Antonio Miraflores 4* (3 éj)
Paracas: Hotel San Agustin Paracas 4* (1 éj)
Arequipa: San Agustin Posada del Monasterio 4* (2 éj)
Puno: Royal Inn 4* (1 éj)
Cusco: San Agustin Plaza 4* (7 éj)
Aguas Calientes: Hatun Inti Classic 3* (1 éj)

Az azonos kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk!

COVID-19 információk

Figyelem! 2021. december 15-től az üzletekbe, szállodákba, belföldi járatokra, tömegközlekedési eszközökre és minden zárt területre csak oltással rendelkezőket engednek be. A szabályozást határozatlan időre hozták meg, emiatt jelenleg perui útjainkra  csak 2 oltással rendelkező utasok jelentkezését tudjuk fogadni. Peruban minden Magyarországon beadott oltást elfogadnak. Az utazáshoz az EU Covid Certificate, illetve a magyar védettségi igazolvány szükséges.

Utasaink írták

Útvonalunk

Csoportos út

PERU: TERMÉSZETI CSODÁK ÉS EGY LENYŰGÖZŐ KULTÚRA

2022.10.01.-10.16.
16 nap/14 éj

További információ

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve megrendelhető!
 
Megrendelem

Időjárás Peruban

Limában, a fővárosban alapvetően soha nem esik az eső. Télen (júniustól szeptemberig) szinte mindig borult az ég, és még ha nem is esik, akkor is van köd. A hőmérséklet enyhe, a legmagasabb hőmérséklet 18/20 °C körül van, a legalacsonyabb pedig csak néhány fokkal hűvösebb.
Nyáron (decembertől áprilisig), gyakran süt a nap, főleg februárban és márciusban, míg a kora reggeli órákban köd is előfordulhat. A hőmérséklet kellemesen meleg, a maximális hőmérséklet január és március között 26 ° C körül mozog.

Az Andokban decembertől májusig tart az esős évszak, júniustól augusztusig pedig a száraz évszak.  A nap sugarai itt nagyon erősek, ezért nappal jelentősen megemelkedik a hőmérsékletet, éjszaka azonban fagypont körülire hűlhet az idő

Galéria

Sajtómegjelenéseink