Jelentkezni szeretnék egy útra. Mi a teendő?

Jelentkezéshez kérjük, hogy az adott úthoz kapcsolódó foglalási űrlapot legyenek szívesek kitölteni. Ezt követően elküldjük a megadott e-mail címre az utazási szerződést, valamint általános szerződési feltételeinket, melyeket aláírva kell visszaküldeni. Jelentkezéskor fizetendő továbbá a részvételi díj 30%-a is. 

Mi az utazási iroda címe?

Irodánkban előre egyeztetett időpontban kedves utasaink ügyet intézni.

Cím: 1095 Budapest, Boráros tér 7, 1. emelet 23-as iroda (Dunaház üzletközpont). 

Kérdéseimet milyen módon tudom feltenni?

Ügyfélszolgálatunk tud segíteni a felmerülő kérdésekben: info@pachatravels.hu / +36 70 59 81 25 (H-P: 10-17 óra). Jelentkezéskor elküldjük az adott országhoz kapcsolódó utastájékoztatónkat, valamint minden utazásunk előtt 3-4 héttel tartunk online utastájékoztatót, ahol elmondunk minden fontos tudnivalót, természetesen kérdezni is van lehetőség.

Mik a beutazás feltételei az adott országokba?

Peru: A beutazáshoz nem szükséges vízum igénylése. Az utasoknak rendelkeznie kell útlevéllel, ami a visszautazástól számítva 6 hónapig érvényes. Peruba oltás-, teszt- és karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni.

Mexikó: A beutazáshoz nem szükséges vízum igénylése. Az utasoknak a tartózkodás ideje alatt végig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Mexikóba oltás-, teszt- és karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni.

Kuba: Kubába történő utazáshoz turista kártyát szükséges igényelni, melyet irodánkon keresztül vagy a Kubai Nagykövetségen keresztül tudnak megtenni. Az utasoknak rendelkeznie kell útlevéllel, ami a visszautazástól számítva 6 hónapig érvényes. Kubába jelenleg teszt- és oltási kötelezettség nélkül lehet beutazni. Ezentúl 48 órával az indulás előtt ki kell tölteni online egy regisztrációs űrlapot, mely végén egy QR kódos PDF fájl jön létre.  Irodánk ezt minden utas számára elkészíti és kinyomtatva átadja a reptéren.

Kinéztem egy utat, van rá szabad hely?

Amennyiben egy útnál nem látják kiírva, hogy “BETELT”, úgy szinte biztos, hogy van még rá szabad hely. Előfordulhat egy kis átfutási idő, amíg az új állapotot feltüntetjük, de igyekszünk gyorsak lenni.

Mit jelent, hogy egy út “GARANTÁLT”?

Amennyiben egy útnál ezt látják kiírva, az azt jelenti, hogy összegyűlt már az induláshoz szükséges minimum létszám.

Van jelentkezési határidő?

Jelentkezési határidő útjainkra az indulás előtti 14. nap (amennyiben vannak még szabad helyek az útra). Általánosságban, érdemes az út indulása előtt legkésőbb 2 hónappal foglalni.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díjba beletartozó szolgáltatásokat minden esetben feltüntetjük az adott út oldalán.

Mi a fizetés menete?

Jelentkezéskor 30% előleg fizetendő, a fennmaradó 70% az utazás előtt 1 hónappal esedékes. A részvételi díj dollárban megadott részét átutaláskor “deviza utalás” opciót választva tudják befizetni. Deviza utalás esetén a kedves utas számlájáról forintban kerül levonásra az összeg, hozzánk pedig dollárban érkezik meg.

Mik a lemondási feltételek?

Amint az Utas az utazási irodának nem felróható okból eláll az utazástól, a következő lemondási költségek merülnek fel:

– 60. napig: 10 000 Ft/fő

– 60. naptól a 30. napig a teljes részvételi díj 20%-a

– 29. naptól a 15. napig a teljes részvételi díj 40 %-a

– 14. naptól az 1. napig, illetve az utazás meg nem kezdése esetén a teljes részvételi díj 100 %-a.

A részvételi díj tartalmazza az utasbiztosítást?

A részvételi díj nem tartalmazza a biztosítást, de mindenképp javasoljuk, hogy az utazás alatt minden utas rendelkezzen utasbiztosítással, amennyiben bármilyen váratlan esemény következik be az utazás előtt vagy alatt.

Hol tudok utasbiztosítást kötni?

Irodánknál is van lehetőség utasbiztosítás kötni, az EUB biztosító biztosításait rajtunk keresztül is tudják igényelni. Természetesen bármely más biztosítónál meg tudják ezt tenni, de egy esetleges kárrendezés esetében könnyebben tudunk segíteni. Az EUB biztosításai között megtalálható baleset, betegség és poggyászbiztosítás, ezen kívül sztornóval kiegészített kombinált biztosítást is tudnak kötni. Sima baleset, betegség és poggyászbiztosítás az indulás előtti napig köthető. Sztornóval kiegészített kombinált biztosítás csak a jelentkezéskor köthető. Az adott utazás lefoglalása esetén ezekről minden esetben részletes tájékoztatást küldünk. 

Egyedül utaznék, van lehetőség társításra?

Társításra minden utunk esetében van lehetőség, amennyiben egy másik utas is jelzi erre vonatkozó igényét.

Mennyire biztonságosak a meglátogatott országok?

Idegenvezetőnk minden körutazás esetén kizárólag biztonságos helyekre viszi a csoportokat. Az irodánk által lefoglalt szállodák szintén biztonságos környéken találhatóak. Mindemellett szeretnénk felhívni a figyelmüket, mint minden utazás során, értékeiket tartsák magukhoz közel, és semmilyen értéktárgyat vagy poggyászt ne hagyjanak őrizetlenül sem a reptéren, sem a kint tartózkodásuk során.

A repülőn tudok ülőhelyet választani?

Szívesen teljesítünk az ülőhelyre vonatkozó kéréseket (pl. ablak/folyosó mellett). Ezt igyekszünk is teljesíteni a szabad helyek függvényében. Felhívjuk figyelmüket, hogy a megadott részvételi díjak turista osztályú standard ülésekre vonatkoznak. Amennyiben extra lábteret szeretne, mindenképpen jelezze nekünk, ez felár ellenében foglalható.

Hogyan fizetendő a fakultatív programok díja?

A fakultatív programok díja a helyszínen fizetendő készpénzben.

Az idegenvezető az utazás teljes ideje alatt a csoporttal van?

Az induláskor az iroda képviselője találkozik a csoporttal a Budapesti Repülőtéren, és indítja el őket. Maga a repülőút kíséret nélkül történik, az idegenvezető az érkezési repülőtéren várja a csoportot. A csoportkísérő/kinti képviselő hazafelé úton szintén a repülőtérig kíséri a csoportot, a hazaút is kíséret nélkül történik.

Milyen gyógyszereket vigyek az útra?

Általánosságban a következő dolgokat javasoljuk az útipatikába felvenni:

  • Gyógyszer gyomorbántalmakra, széntabletta
  • Szúnyogriasztó
  • Kézfertőtlenítő
  • Maszkok
  • Peruba HUMA-ZOLAMIDE magaslati betegségre (helyben is beszerezhetők gyógyszerek)

Milyen olvasmányt javasolnak egy perui út előtt?

Érdemes lehet kedvcsinálónak útikönyveket olvasni, ismeretterjesztő filmeket nézni. Mi kifejezetten javasoljuk idegenvezetőnk, Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyvét, melyet meg tudnak rendelni webáruházunkban ide kattintva.

Mennyire megterhelő fizikailag egy perui út?

Amennyiben valaki szokott utazni, mozogni, akkor valószínűleg perui körutazásunk alatt sem lesz semmi gond. Mindenképpen javasoljuk a a háziorvossal való egyeztetést idősebb utasainknak, illetve krónikus betegséggel élő utasainknak is. A tengerszint feletti magasság okozhat kellemetlen tüneteket: fejfájást, szédülést az első napokban, de ez a legtöbb esetben hamar elmúlik. Idegenvezetőink mindig felhívják a figyelmet a kellő folyadékfogyasztásra, valamint nagy figyelmet fordítunk az akklimatizációra, így a csoport fokozatosan megy egyre magasabbra. A városnézések során nincsenek nagy gyalogos távok. A régészeti lelőhelyeket rendszerint 1-2 óra alatt járja be a csoport, ott több lépcsőzés, emelkedő jellemző. A Szivárvány hegy túra egy nehezebb kirándulás, elsősorban a tengerszint feletti magasság miatt, a túra legmagasabb pontja ugyanis 5200 méter magasságban található. Van azonban lehetőség a túra több pontján lóhátra ülni kb. 40-50 USD-nak megfelelő összegért, illetve ki is hagyható ez a fakultatív program természetesen.

Mennyire kell korán kelni a körutazás során/milyen sűrű a program?

Körutazásaink során jellemzően reggel 8-9 között indul a csoport az adott napi programra a szállodából. Előfordul, hogy picit korábban, de ez mondható átlagosnak.

Az út dinamikus, délután/este általában van szabadidő, de alapvetően igyekszünk kevés üresjáratot hagyni és minél több látnivalót felfedezni. A látnivalóknál általában idegenvezetőink hagynak némi időt, hogy kedves utasaink egyedül fedezzék fel kicsit a helyet. Perui programjainkban 1 szabadnap van, Mexikóban és Kubában pedig a körutazás végén van lehetőség pihenni a tengerparton. 

A Pacha Travels (Pacha Group Kft.) rendelkezik a utazásszervezéshez szükséges engedélyekkel?

Természetesen van az utazásszervezéshez szükséges engedélyünk, engedélyszámunk: U-001959. Vagyoni biztosítékkal és kötelező biztosítással az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél rendelkezünk.