Jelentkezni szeretnék egy útra. Mi a teendő?

Jelentkezéshez kérjük, hogy az adott úthoz kapcsolódó foglalási űrlapot legyenek szívesek kitölteni. Ezt követően elküldjük a megadott e-mail címre az utazási szerződést, valamint általános szerződési feltételeinket, melyeket aláírva kell visszaküldeni. A dokumentumok megküldését követő 8 napon belül fizetendő a repülőjegy ára vagy a részvételi díj 30%-a.

Mi az utazási iroda címe?

Irodánkban előre egyeztetett időpontban tudnak kedves utasaink ügyet intézni.

Cím: 1095 Budapest, Boráros tér 7, 1. emelet 23-as iroda (Dunaház üzletközpont). 

Kérdéseimet milyen módon tudom feltenni?

Ügyfélszolgálatunk tud segíteni a felmerülő kérdésekben: info@pachatravels.hu / +36 70 59 81 25 (H-P: 10-17 óra). Jelentkezéskor elküldjük az adott országhoz kapcsolódó utastájékoztatónkat, valamint minden utazásunk előtt 3-4 héttel tartunk online utastájékoztatót, ahol elmondunk minden fontos tudnivalót, természetesen kérdezni is van lehetőség.

Kinéztem egy utat, van rá szabad hely?

Amennyiben egy útnál nem látják kiírva, hogy “BETELT”, úgy szinte biztos, hogy van még rá szabad hely. Előfordulhat egy kis átfutási idő, amíg az új állapotot feltüntetjük, de igyekszünk gyorsan aktualizálni az ilyen változásokat.

Mit jelent, hogy egy út “GARANTÁLT”?

Amennyiben egy útnál ezt látják kiírva, az azt jelenti, hogy összegyűlt már az induláshoz szükséges minimum létszám.

Van jelentkezési határidő?

Körutazásainkra az indulás előtt 4-7 hónappal érdemes jelentkezni. Kérjük, hogy a konkrét út telítettségével, szabad helyeivel kapcsolatban érdeklődjön irodánknál, vannak ugyanis kiemelten népszerű útjaink! A jelentkezést minden esetben lezárjuk az indulás előtti 20. napon.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díjba beletartozó szolgáltatásokat minden esetben feltüntetjük az adott út oldalán.

Mi a fizetés menete?

Jelentkezéskor a repülőjegy díja vagy pedig a részvételi díj 30%-a fizetendő, a fennmaradó összeg pedig az utazás előtt 1 hónappal esedékes. A pontos fizetési ütemezést a nyomtatható program és az utazási szerződés tartalmazza.

A részvételi díj tartalmazza az utasbiztosítást?

A részvételi díj nem tartalmazza az utas- és sztornóbiztosítást.

Hol tudok utasbiztosítást kötni?

Irodánknál is van lehetőség utasbiztosítást kötni, az EUB biztosító biztosításait rajtunk keresztül is tudják igényelni. Természetesen bármely más biztosítónál meg tudják ezt tenni, de egy esetleges kárrendezés esetében könnyebben tudunk segíteni. Az EUB biztosításai között megtalálható baleset, betegség és poggyászbiztosítás, valamint ezen kívül sztornóval kiegészített kombinált biztosítást is tudnak kötni. Sima baleset, betegség és poggyászbiztosítás az indulás előtti napig köthető. Sztornóval kiegészített kombinált biztosítás csak a jelentkezéskor köthető. Az adott utazás lefoglalása esetén ezekről minden esetben részletes tájékoztatást küldünk. 

Egyedül utaznék, van lehetőség társításra?

Társításra van lehetőség, amennyiben erre vonatkozóan két utas jelzi az igényét ugyanannál az útnál.

Mennyire biztonságosak a meglátogatott országok?

Idegenvezetőnk minden körutazás esetén kizárólag biztonságos helyekre viszi a csoportokat. Az irodánk által lefoglalt szállodák szintén biztonságos környéken találhatóak. Mindemellett szeretnénk felhívni a figyelmüket, mint minden utazás során, értékeiket tartsák magukhoz közel, és semmilyen értéktárgyat vagy poggyászt ne hagyjanak őrizetlenül sem a reptéren, sem a kint tartózkodásuk során.

A repülőn tudok ülőhelyet választani?

Szívesen fogadunk az ülőhelyre vonatkozó kéréseket (pl. ablak/folyosó mellett). Ezt igyekszünk is teljesíteni a szabad helyek függvényében. Felhívjuk figyelmüket, hogy a megadott részvételi díjak turista osztályú standard ülésekre vonatkoznak. Amennyiben extra lábteret szeretne, mindenképpen jelezze nekünk, ez felár ellenében foglalható.

Milyen gyógyszereket vigyek az útra?

Általánosságban a következő dolgokat javasoljuk az útipatikába felvenni:

  • Gyógyszer gyomorbántalmakra, széntabletta
  • Szúnyogriasztó
  • Kézfertőtlenítő
  • Maszkok
  • Peruba HUMA-ZOLAMIDE magaslati betegségre (helyben is beszerezhetők gyógyszerek)

Milyen olvasmányt javasolnak egy perui út előtt?

Érdemes lehet kedvcsinálónak útikönyveket olvasni, ismeretterjesztő filmeket nézni. Mi kifejezetten javasoljuk idegenvezetőnk, Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyvét, melyet e-mailben is meg tudnak vásárolni tőlünk.

A Pacha Travels (Pacha Group Kft.) rendelkezik az utazásszervezéshez szükséges engedélyekkel?

Természetesen van az utazásszervezéshez szükséges engedélyünk, engedélyszámunk: U-001959. Vagyoni biztosítékkal és kötelező biztosítással az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél rendelkezünk.