Körutazás Kolumbiában
15 nap/13 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSRÉSZVÉTELI DÍJLÉTSZÁM
2023.09.06.2024.09.20.1 750 000 Ft/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 390.000 Ft
Nyomtatható program
Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 16 fő
Foglalás

Az adott időponthoz kapcsolódó szálloda listát, repülő menetrendet, biztosítási díjakat a Nyomtatható programban találják meg!

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyet (Budapest-Bogota/Cartagena-Budapest), közlekedést privát busszal, motorcsónakkal Isla Múcura-ra, 3 belföldi repülőjegyet (Bogotá – Pereira, Pereira – Medellín, Medellín – Santa Marta), leírás szerinti programokat és belépőjegyeket, 13 éjszaka szállást 4*-os helyi besorolású szállodákban, ellátást a programleírás szerint (az ebédek 1 üdítőt tartalmaznak), magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Egyéni étel- és italfogyasztást, utas- és sztornó biztosítást, borravalókat (kb. 60 USD/fő),

EGYÉB KÖLTSÉGEK: Isla Múcura szigetén tengerre néző lakosztály felára: 120.000 Ft/szoba/3 éj

 A magyar nyelvű idegenvezető a bogotai repülőtéren várja az 1. napon a csoportot és a 11. napig marad a csoporttal. Az Isla Múcuran töltött napok alatt az idegenvezető nincsen a szigeten, de bármikor elérhető. A 14. napon angol nyelvű kísérő kíséri az utasokat a repülőtérig. 

Amazóniai dzsungeltúra

A szeptemberi kolumbiai úthoz foglalható 4 napos/3 éjszakás amazóniai túra előtartózkodásként. Amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, úgy módosulhat a nemzetközi repülőjegy díja, valamint szükséges Bogotaban plusz egy éjszaka szállást foglalni. A részletes programot ide kattintva tudják letölteni.

Az út jellege

Kolumbiai körutazásunk dinamikus, aktívabb utazásra vágyóknak ajánljuk. Délután/este általában van szabadidő, de alapvetően igyekszünk kevés üresjáratot hagyni és minél több látnivalót felfedezni. A látnivalóknál általában idegenvezetőink hagynak némi időt, hogy kedves utasaink egyedül fedezzék fel kicsit a helyet. Körutazásaink során jellemzően reggel 8-9 között indul a csoport az adott napi programra a szállodából. Előfordul, hogy korábban, de ez mondható átlagosnak. A körutazás alatt nincsenek hosszú buszutazások, maximum 1-2 óra jellemző. Egyedül a Los Naranjos – Cartagena út hosszabb (4.5 óra). A legmagasabban fekvő rész Bogota (2600 m), ahol a tengerszint feletti magasság hatása esetenként érezhető. A Tayrona Nemzeti Parknál tett túra nehezebb – elsősorban a magas páratartalom miatt. Ezen kívül a Cocora völgyben tesznek hosszabb (2-3 órás) gyalogtúrát. El Peñol szikla megmászása nem szokott problémát okozni, kényelmes tempóban történik a lépcsőzés. 

A Kolumbiával és a körutazással kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva tudják elolvasni.

1. nap: Érkezés Bogotába

Repülés menetrendszerinti járattal, európai átszállással Bogotába. Érkezés a kora délutáni órákban. Szállás elfoglalása Bogotában (2 éj). 

2. nap: Bogotá városnézés (reggeli, ebéd)

Reggeli után Bogotá egyik legmagasabb pontjátval, a Monserrate csúccsal kezdjük a napot, ahonnan a kilátás lenyűgöző – 3150 méter magasról láthatjuk az egész várost. A történelmi városrésszel, Candelariaval folytatjuk utunkat. Ez az antik negyed nagy építészeti és kulturális örökséggel bír, tipikus gyarmati stílusú spanyol házakat találhatunk itt. Meglátogatjuk a Plaza de Bolivar teret, ahol a nagy felszabadító, Simon Bolivar szobra található. Ez a tér, amelyet eredetileg Plaza Mayornak neveztek, polgári és katonai célokat szolgált, valamint működött piactérként, egy időben pedig bikaviadal- és akasztóhelyként is. Ebéd a túrát követően az óvárosban. Ezután következik a világ egyik legnagyobb aranymúzeuma, a Museo del Oro meglátogatása. Itt mintegy 32 000 darab aranyból, 20 000 kőből készült műalkotást, valamint kerámiákat és textíliákat tekinthetünk meg, melyek többek között a Quimbaya, Calima, Sinu, Tolima, Tumaco és Magdalena kultúrákhoz kötődnek. A Museo del Oro múzeumot a maga nemében az egyik legfontosabb múzeumnak tartják, és már 1939 óta működik. 2007-ben teljes átalakításon esett át, hogy interaktív múzeummá váljon. A túránk a Concordia piacon végződik, ahol lehetőség lesz helyi kávét és utcai ételeket kóstolni. Szállás Bogotában.

   

3. nap: Bogotá – Pereira – Kávé háromszög (reggeli, ebéd)

Reggeli után transzfer a bogotai El Dorado repülőtérre, ahonnan Pereirába repülünk. Érkezés után egyből Salento felé vesszük az irányt (kb. 1 órás út), amely a kávézóna egyik gyöngyszeme. Itt lehetőség lesz a varázslatos kisváros felfedezésére, majd az ebédünket is itt fogyasztjuk el. Délután egy autentikus kávéfarmot fogunk meglátogatni. Kolumbiában a kávé termesztéséhez tökéletes éghajlati feltételek állnak fenn, nem csoda tehát, hogy a kávé kultúrtáj helyet kapott az UNESCO világörökségi listáján. Az országban a kávészüret egész éven át tart, bár a fő időszak október és május/június között zajlik. Az ültetvények arabica babot termeszt, amelyből finom és könnyű ízű kávét készítenek. A kávéfarmon eltöltött délután során szedünk kávébabot, amit le is darálunk, majd lehetőség nyílik különböző típusú kávék kóstolására is. Szállás Salentóban (2 éj).

4. nap: Cocora-völgy – Salento (reggeli, ebéd)

Reggel elindulunk a Valle de Cocora felé, amely Quindíno megye középső hegységében található. Ez a Parque Nacional de los Nevados részét képezi, és ideális hely a “quindiai viaszpálma”, Kolumbia nemzeti fájának megcsodálására. Ezek a fák akár 80-90 méter magasra is megnőhetnek, hihetetlen látványt nyújtva. A környéken számos madárfaj él, többek között néhány kolibri és pálmapapagáj is, mely közül utóbbi veszélyeztetett fajnak minősül. Aki szeretne, 1 órás lovagláson vehet részt a völgyben, majd ezt követően 2-3 órás gyalogtúrára indulunk, hogy megcsodálhassuk a növény- és állatvilág biológiai sokféleségét. A túra után ebéd, majd szabadprogram a varázslatos faluban, Salentóban. Szállás Salentóban. 

5. nap: Medellín városnézés (reggeli, ebéd)

A menetrendhez igazodva repülés Medellínbe Pereira repteréről. A város felfedezését a Botero térrel kezdjük, ahol Fernando Botero kolumbiai művész 23 szobra látható. A szobroknak általában egyszerű nevük van, mint például “A kéz”, “Éva”, “Kismama”, “Lovas férfi” és “Római katona”, hogy csak néhányat említsünk. A “Botero legenda” szerint a szobrok dörzsölése szerelmet és szerencsét hoz.

Ezután a város egyik felvonójára ülünk fel, ahonnan belátni egész Medellínt. A városnézés a Comuna 13-ban végződik, amely a 2000-es évek elején a város legveszélyesebb része volt, mostanra viszont teljesen átalakult és egy remek példa arra, hogyan alakulhat át pozitívan egy korábban nagyon veszélyes zóna, egy élettel, színekkel és társadalmi projektekkel teli területté. Ebéd.

Esti programként a Poblado-negyed bárjait/éttermeit/éjszakai szórakozóhelyeit bátran ajánljuk egyéni felfedezésre. Itt biztosan meg fogja találni mindenki a számára legszimpatikusabb helyet. Szállás Medellínben (2 éj).

6. nap: Guatapé – El Peñol (reggeli, ebéd)

Reggeli után privát transzfer az El Peñol sziklához. A domborzat egy gránitszikla maradványa, amely ellenállt az időjárásnak és az eróziónak. Az El Peñol sziklához 649 lépcső vezet fel, a kilátás viszont lélegzetelállító. Ezután Guatapéba megyünk, ami Kolumbia egyik legszebb és legszínesebb faluja, közvetlen az El Peñol szikla mellett. A kisváros épületei rendkívül színesek, rengeteg kézzel készített díszt csodálhatunk meg a házakon. Bebarangoljuk ezeket a szivárványszínű házakkal körülvett kis utcákat és tereket. Ebéd egy helyi étteremben, majd lesz egy kis szabadidőnk egyénileg sétálni a faluban. Visszaérkezés Medellínbe a kora esti órákban. Szállás Medellínben.

7. nap: Medellín – Los Naranjos (reggeli, ebéd)

A menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre, majd repülés Santa Martába. Érkezés után transzfer a Tayrona Nemzeti Park melletti Los Naranjosba. Ebéd, majd szabadprogram a szálláshely strandján, ahol az egyik oldalon a Los Naranjos strand, a másik oldalon pedig a Piedras folyó találkozik a tengerrel. A háttérben pedig egy erdő található gyönyörű pálmafákkal. Szállás a Tayrona Nemzeti Park közvetlen közelében (2 éj).

   

8. nap: Tayrona Nemzeti Park Los Naranjos (reggeli, ebéd)

Reggeli után transzfer a Tayrona Nemzeti Parkba – dzsungel mesés karibi tengerpartokkal. A Tayrona Nemzeti Természeti Park egy védett terület Kolumbia északi karibi térségében. A park a Sierra Nevada de Santa Marta hegység területén található és endemikus biológiai sokféleséget mutat be, amely a száraz tengerszint feletti magasságtól a 900 méteres tengerszint feletti magasságig terjedő éghajlat (hegyi éghajlat) és földrajz változatosságával jellemezhető. A park mintegy 30 négyzetkilométernyi tengeri területet foglal magában a Karib-tengerben és mintegy 150 négyzetkilométernyi szárazföldet. Egy összesen körülbelül 1.5 órás gyalogtúrát teszünk egy kilátóig, majd vissza (közepes nehézségű). A túra során majmokat, sziklákat és két gyönyörű partot láthatunk (aki szeretne, a túra helyett a szálláson maradhat pihenni). Visszatérés a szállodába és ebéd. Szállás a Tayrona Nemzeti Park közvetlen közelében. 

9. nap: Los Naranjos – Cartagena (reggeli)

Reggeli után utazás Cartagenába, mely az ország északi részén, a Karib-tenger partjainál található(kb. 5 órás út). Érkezést követően szabadidő Cartagenaban, mely során érdemes megkóstolni a helyi koktélkülönlegességeket is. Szállás Cartagenában (2 éj). 

 

10. nap: Cartagena (reggeli, vacsora)

Reggeli után felfedezzük Cartagena óvárosát, mely az UNESCO világörökség része. A város színes épületeivel, hamisítatlan karibi hangulatával és csodálatos naplementéjével maga a csoda. Ezt követően a San Felipe erőd meglátogatása következik, amelyet a cartagenai költő, Don Luis Carlos López tiszteletére emeltek. A San Lázaro dombon épült, hogy megvédje a várost a kalóztámadások ellen. Ezután a Popa kolostort is megtekintjük. Az 1606-ban épült kolostorból 360º-os kilátás nyílik a városra és a tengerre, valamint a Karib-tenger egyik legfontosabb kikötőövezetére. Vacsora a városközpontban. Szállás Cartagenában. 

11. nap: Isla Múcura (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után elbúcsúzunk idegenvezetőnktől, a 14. napon angol nyelvű kísérő visz minket a repülőtérre. Motorcsónakos transzferrel Múcura szigetére megyünk. Itt a következő 3 napban a Karib-tenger egyik legnyugodtabb szigetén lesz lehetőség pihenni. A szálloda saját strandján egész napos pihenés fantasztikus környezetben, remek helyi ebéddel és vacsorával. Szállás Múcura szigetén tengerre néző lakosztályban, teljes ellátással (3 éj).

12. nap: Isla Múcura (reggeli, ebéd, vacsora)

Pihenés csodás környezetben a szigeten vagy a sziget felfedezésére is lehetőség van gyalogosan.
Szállás Múcura szigetén.

13. nap: Isla Múcura (reggeli, ebéd, vacsora)

Szabadidő. Szállás Múcura szigetén. 

14. nap: Isla Múcura – Cartagena (reggeli)

Reggeli a szállodában majd motorcsónakos transzfer Cartagenába. Szabadidő, majd transzfer a cartagenai repülőtérre és utazás haza.

15. nap: Érkezés Budapestre

Beutazási feltételek

 Kolumbiába teszt-, oltás- és karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni, a beutazáshoz tehát kizárólag a beutazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Fontos, hogy az útlevél sértetlen legyen, borítója ne legyen kopott.

Utasaink írták

Útvonalunk

Galéria