Kuba szépségei körutazás – Üdüléssel Varaderoban
12 nap/10 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSRÉSZVÉTELI DÍJLÉTSZÁM
2023.12.06.2023.12.17.
BETELT!
Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 20 fő
2024.03.01.2024.03.12.1 530 000 Ft/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 180 000 Ft
Nyomtatható program
Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 20 fő
Foglalás

Miért minket válasszon?

  • Tapasztalt, kubai származású és magyarul beszélő idegenvezető kíséri a csoportot
  • Maximum 20 fős csoport
  • Kényelmes, légkondicionált, a csoport létszámnál nagyobb férőhelyű autóbusz
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni. Az indulást megelőzően online utastájékoztatót tartunk. 

Társításra van lehetőség, amennyiben két utas jelzi társítási igényét.

Az adott időponthoz kapcsolódó szálloda listát, repülő menetrendet, biztosítási díjakat a Nyomtatható programban találják meg!

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Havanna-Budapest), szállást helyi besorolású 4-5* szállodákban, teljes ellátást a körutazás alatt (italok nélkül), valamint all inclusive ellátást Varaderoban, a jelölt programokon való részvételt, közlekedést légkondicionált  privát busszal, belépőjegyeket, magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Kubai turista kártya díját (17.000 Ft/fő), fakultatív programokat, kötelező baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalókat (kb. 70 EUR/fő), Varaderoban óceánra néző szobát, melynek felára szobánként és 4 éjszakára 155.000 Ft.

A beutazáshoz kötelező az utasbiztosítás megléte!

A repülőtéren az utazási iroda munkatársa fogja indítani a csoportot. Ezt követően az utasok kísérő nélkül utaznak a repülőn oda és vissza, így kérjük fokozottan figyeljenek arra, hogy elérjék a csatlakozásokat.

Tudnivalók

Kuba szocialista köztársaság, annak minden szépségével és hátrányával. Az országban a szocialista retro hangulat keveredik a déli szenvedéllyel: a bájos koloniális városokban sétálva klasszikus amerikai autókkal találkozhatunk, emellett viszont a szocializmus negatív hatásai is érezhetőek: gyakoriak az áramszünetek, az internet pedig lassú. Helyenként az utak állapota is hagyhat kívánnivalót maga után, illetve az országban sok árucikkből hiány van, így érdemes minden feltétlenül fontos gyógyszert és egyebet magunkkal hozni. A negatívumokért kárpótolhat minket az ország különleges hangulata, a salsa szülőhazájában bárki, bárhol táncra perdülhet. Emellett Kuba gyönyörű fehér homokos tengerpartjai is sok turistát csábítanak. A szállodai szobákat és fürdőszobákat igénybe veszi a karibi párás levegő, emiatt előfordulhat rozsda. Irodánk kiemelt figyelmet fordított a legjobb szállodák kiválasztására, így ezzel csak elvétve találkozhatnak utasaink.

A körutazás első 7 napja sok látnivalót tartogat, kevés az üresjárat. Az út során jellemzően reggel 8 körül indul a csoport az adott napi programra a szállodából.

Szeretnénk felhívni utasaink figyelmét, hogy legjobb igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy az út alatt egyes helyek nem látogathatók. Ha ilyen előfordul, idegenvezetőnk alternatívát keres a kimaradó program helyére.

Az országgal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

1. nap: Budapest – Havanna (vacsora)

Érkezés késő délután Kubába, a havannai repülőtérre. Találkozás a magyar nyelvű idegenvezetővel. Transzfer a szállásra, majd vacsora a szállodában. Szállás Havannában (4 éjszaka).

2. nap: Havanna városnézés (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után városnézés Havannában. Elsőként Havanna óvárosát fedezzük fel, mely 1982-ben az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült. Ebben a negyedben egymást érik a díszes épületek, katedrálisok, hangulatos terek és a különböző érdekes múzeumok. Sétánkat a Plaza de Armas tér meglátogatásával kezdjük, majd végighaladunk a díszes Mercaderes utcán is. Megnézzük Kuba egyik legszebb épületét, a barokk Kormányzói Palotát, ezt követően pedig a márvánnyal borított Nemzeti Capitolium környékén sétálunk, itt többek között láthatjuk a Havannai Nagyszínhazat is. A nap fénypontjaként meglátogatunk egy különleges rum múzeumot is, ahol megismerkedhetünk a rumkészítés fortélyaival, valamint természetesen meg is kóstoljuk Kuba nemzeti italát. Ebéd Havanna óvárosában. Ebéd után a panorámás tengerparti sétányon, a Maleconon végig haladva megtekintjük a város újépítésű részét is, ahol a Havannai Egyetem, a Forradalom tere, valamint a Miramar lakónegyed helyezkedik el. Vacsora.

Fakultatív program: Tropicana Show 145 EUR (színpadhoz legközelebbi ülőhely, az ár a transzfert is tartalmazza)

Este látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. Látványos show és revüműsor megtekintése. A kétórás program során, három színpadon, élő nagy zenekar kíséretével több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Férfiaknak hosszú nadrág viselete kötelező!

Szállás Havannában.

 

3. nap: Viñales kirándulás (reggeli, ebéd, vacsora)

Korai reggeli után 7 órakor egész napos kirándulásra indulunk a híres Viñales-völgybe, amely Havannától 160 km-re nyugatra, a Pinar del Río tartományban helyezkedik el. A völgy Kuba leghíresebb dohánytermesztő vidéke, itt teremnek a világ legjobb dohánylevelei, melyekből a világhíres kubai szivart készítik. Ebéd egy helyi étteremben. Ezt követően meglátogatunk egy dohánytermelő telepet, ahol megismerkedünk a dohánytermelés és a kézműves szivarok gyártási folyamataival. Viñalesben meglátogatunk egy kilátót, ahonnan a völgy csodás látképe terül elénk. Majd megtekintjük az Őstörténet festménye nevű hatalmas, az evolúciót ábrázoló festményt, melyet egy szikla oldalára festettek fel. Helyben lesz lehetőség lovagolni is 10 EUR körüli összegért. Meglátogatjuk a Cueva del Indio barlangot, mely a gyarmatosítás előtti időkben a terület őslakosainak otthonául szolgált. Mivel a barlangon keresztül folyik a San Vicente folyó, így annak egy szakaszán motoroscsónakkal közlekedve fedezhetjük fel a különleges barlangrajzokat. Délután visszatérünk Havannába. Vacsora és szállás Havannában.

 

4. nap: Hemingway nyomában kirándulás (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után a híres író, Ernest Hemingway kubai életének fontos állomásait járjuk végig. Ha szerencsénk van, meglátogatunk egy szivar gyárat (ennek nyitvatartása nagyon változó). Felkeressük a Finca de la Vigia-t, azt a házat, ahol Hemingway két évtizeden át lakott. Ezután Cojimar halászfalu kikötőjében időzünk. A Morro Cabaña Történelmi Katonai Parkot sem hagyjuk ki, innen Havanna gyönyörű látképe tárul elénk, valamint itt található a 17. században épült Három királyok vára, a Cabañai Szent Károly-erőd és Che Guevara főhadiszállásának múzeuma, melyeket kívülről láthatunk. A nap hátralévő részében végig járjuk az író kedvenc törzshelyeit: az Ambos Mundos Hotelt – ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született –, valamint a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokat. Érdekesség, hogy ezen bárokból olyan híres koktélok származnak, mint például a „Mojito” vagy a „Daiquiri”. Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben, majd körülbelül 16 órától szabadidő. Vacsora és szállás Havannában.

5. nap: Havanna – Guamá – Cienfuegos – Trinidad (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után elindulunk a Zapata félsziget felé, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A parkban található Latin- Amerika legnagyobb lápos vidéke, mely több mint 190 különböző madárfajnak, 31 hüllőfajnak és 12 emlősfajnak ad otthont. A park buja növényzete szintén figyelemreméltó, egyaránt megtalálhatók itt mangroveerdők, sós tavak, kaktuszokok, szavannák és dzsungelek is. Meglátogatunk egy igazi krokodil tenyésztelepet is, ahol több mint ezer krokodil él. Ezután motorcsónakra szállunk és így fedezzük fel a Laguna del Tesoro (azaz „kincses tó“) ritka madarait. A tó nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendáinak köszönhetően kapta. A tó másik oldalán Guamá indián falu különböző szobrait figyelhetjük meg. Habár ma már itt nem élnek őslakosok, a szobrok az egykori indiánok életét hivatottak bemutatni. Ebéd egy helyi étteremben. Délután Cienfuegos felé indulunk és útközben megnézzük Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol színes vízi élővilág található. A Disznó öbölbe szintén ellátogatunk, majd Cienfuegos városát fedezzük fel. Ez az egyetlen kubai város, melyet a franciák alapítottak. Itt végighaladunk a Prado sétaló utcán, megtekintjük a főteret, a Tomás Terry színházat és a tengerparti sétány fényűző palotáit, valamint a híres Palacio del Valle kastélyt is. Este érkezés Trinidadba, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket, majd szabadprogram. Vacsora és szállás Trinidadban (2 éjszaka). 

6. nap: Topes de Collantes – Trinidad (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után délelőtt szabadprogram vagy fakultatív programként a Topes de Collantes Nemzeti Park meglátogatása.

Fakultatív program: Indulás az Escambray hegységbe. A Topes de Collantes Nemzeti Parkban dzsungeltúrára indulunk, melynek során testközelből is felfedezhetjük a kubai bioiverzitás sokszínűségét. Sétánk során vízesést is láthatunk, valamint függőhidakon is átkelünk.

Ebéd közösen egy helyi étteremben. Városnézés Trinidadban, Kuba egyik leghangulatosabb gyarmati múltat idéző városában, mely 1988 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Trinidad óvárosában macskaköves utcákon sétálunk, betérünk egy helyi múzeumba, látjuk a Szentháromság templomot is, valamint lehetőség lesz egy tipikus kubai hangulatú bárban, a La Canchancara bárban koktélozni. Vacsora a szálláson. Szállás Trinidadban..

7. nap: Trinidad – Iznaga Hacienda – Cukormalmok völgye – Santi Spiritus – Santa Clara – Varadero (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után 7:30 körül indulás Varadero felé. Útközben megtekintjük a Manaca Iznaga tornyot, ahova lehetőségünk lesz felmenni, ha szeretnénk. Meglátogatjuk az Iznaga Hacienda-t, ahol a rabszolgatartás tárgyi emlékeit őrzik. Szintén útbaejtjük a Cukormalmok völgye nevű kilátót, ahonnan a cukornádültetvények csodás látképe fogad minket. Tovább haladva megállunk Santi Spiritus koloniális városában, amely a spanyolok által alapított első 7 település közé tartozik. Itt megnézzük a régi városközpontot. Majd Santa Clarába érkezünk, ahol megtekintjük a városközpontot, valamint a Páncélvonat emlékművet és a Che Guevara emlékmű, síremlék és múzeum együttest is. Ebéd egy helyi étteremben. Ezután indulás a fehérhomokos Varaderoba. A szállásra a késő délutáni órákban érkezünk. Szállás Varaderoban, all inclusive ellátással (4 éjszaka)..

8. nap: Szadadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

Pihenés tengerparti szállodában all inclusive ellátással. Fakultatív programként egész napos katamarán kirándulás. A katamarán kirándulás minimum 8 fő jelentkezése esetén, magyar kísérettel indul. Szállás Varaderoban.

9. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

Pihenés tengerparti szállodában all inclusive ellátással. Szabad program. Fakultatív program: Matanzas – Varadero városnézés: Reggeli után félnapos kirándulás, mely minimum 8 fő jelentkezése esetén magyar kísérettel indul. Szállás Varaderoban.

10. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

Pihenés tengerparti szállodában all inclusive ellátással. Szállás Varaderoban.

11. nap: Varadero – Havanna (All inclusive ellátás)

Délben kijelentkezés a hotelből (a szállodai berendezések ezt követően is használhatók). Délután transzfer a havannai repülőtérre, hazautazás.

12. nap: Érkezés Budapestre

COVID információk

2022. április 6-tól nem kell negatív PCR tesztet vagy oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor. 48 órával az indulás előtt ki kell tölteni online egy regisztrációs űrlapot, mely végén egy QR kódos PDF fájl jön létre.  Irodánk ezt minden utas számára elkészíti és kinyomtatva átadja a reptéren.

Utasaink írták

Útvonalunk

Galéria