Kuba szépségei körutazás – Üdüléssel Varaderoban
12 nap/10 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSÁRLÉTSZÁM
2022.12.01.2022.12.12.BETELT!Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 16 fő
2023.02.02.2023.02.13.
BLACK FRIDAY! 100 USD/fő kedvezmény

a részvételi díjból november 29-ig!
1850 USD + 495 000 Ft/ fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 400 USD
Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 16 fő
Foglalás

2023. februári időpontunkra van társításra váró férfi jelentkezőnk!
A foglalási űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Miért minket válasszon?

  • Tapasztalt, kubai származású, magyarul beszélő idegenvezető kíséri a csoportot
  • Kicsi, maximum 16 fős csoport
  • Kényelmes, légkondicionált, a csoport létszámnál nagyobb férőhelyű autóbusz
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni. Az indulást megelőzően online utastájékoztatót tartunk. 
  • A varaderói szállodában csendes, exkluzív “adults only” részlegen történik az elhelyezés

A részvételi díj amerikai dollárban, a nemzetközi repülőjegy ára pedig forintban fizetendő banki átutalással.
Társításra van lehetőség, amennyiben két utas jelzi társítási igényét.


A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA:
Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Havanna-Budapest), elhelyezést 4-5* szállodákban (
Varaderoban exkluzív “adults only” részen), a programban megjelölt étkezéseket (italfogyasztás nélkül), all inclusive ellátást a trinidadi és varaderói szállodákban, közlekedést légkondicionált, tágas,  privát busszal, belépőjegyeket, magyar nyelvű idegenvezetést (kubai idegenvezető).

NEM TARTALMAZZA: Kubai turistakáryát, fakultatív programokat, kötelező utasbiztosítást, egyéni étel- és italfogyasztást,  borravalókat (kb. 50 USD/fő), szuveníreket

Kubába történő beutazáshoz vízum vagy kubai turistakártya szükséges. A kubai turistakártya díja irodánkon keresztül: 16. 000 Ft (Tartalmazza a kipostázás díját magyarországi címre).

A beutazáshoz kötelező az utasbiztosítás megléte!

Fakultatív programok Havannából a körutazás 2. napján estére:
1. Tropicana Show: 95-115 EUR (ülőhely függvényében) – Szerdától-vasárnapig kerül megszervezésre (változhat)

19 órakor látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. Látványos show és revüműsor megtekintése. A két órás program során, három színpadon, élő nagy zenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Férfiaknak hosszúnadrág kötelező! Fényképezőgép használata: 5 USD (helyszínen fizetendő), videókamera használata: 15 USD (helyszínen fizetendő). Transzfer: 30 EUR/ fő (min 2 fő). Vacsora 35 EUR/fő.

2. Buena Vista Social Club koncert (A “nagy öregek” követőinek koncertje): Csak belépő 45 EUR/fő, Belépő és transzfer taxival 70 EUR/fő, Belépő vacsorával és transzferrel 100 EUR/fő – Kedden, csütörtökön és szombaton kerül megszervezésre (változhat)

A világhírű kubai együttesben játszó “nagy öregek” követőinek koncertje. A kétórás koncert este 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”. 

Fakultatív programok Varaderoból:
Figyelem! A vízi programok indulását az időjárás befolyásolhatja. A “Jeep Safari” és a “Cuba inside” Varadero programok nem biztos, hogy indulni tudnak a 2022. szeptemberi hurrikán hatásai miatt.

1. Jeep Safari (Egész napos – angol vagy magyar idegenvezetéssel): 119 EUR/fő, minimum 6 fő esetén indul

Kalandos kirándulás és sokszínű program terepjáróval. Autózás a Varadero körüli ültetvényeken, átkelés folyón, vízmosáson, majd Jet-Ski és hajózás a Yumuri folyón, snorkeling a tengerben és fürdés egy barlangi tóban. Ebéd egy igazi kubai ranch-on, ahol pihenés, lovaglási lehetőség, majd a visszaúton megálló Matanzas városban. Egy jeep-be 4 fő, ebből egy a sofőr. Aki vezetni szeretne, annak jogosítvány és min. 21 évet betöltött életkor szükséges.

2. Cuba “Inside” Varadero környékén (angol vagy magyar idegenvezetéssel)
2 fő esetén: 180 EUR, 4 fő esetén 125 EUR, 6 fő esetén 95 EUR

Egész napos kirándulás Varadero környékén, Matanzas tartományban. Régi amerikai kocsival megyünk egy közeli parasztbirtokra, ahol meglátogatunk egy fazekas családot, sőt mindenki tud magának készíteni egy kis ajándékot. A kirándulás során ellátogatunk az ültetvényekre, megismerkedünk különböző növényekkel mint a “ Moringa”. Lovaglásra, horgászatra is van lehetőség. Ezt követően ebéd a parasztházban, helyi étteremben. Szabadidő, majd visszaindulás. 

3. “Crucero del Sol” – katamarán kirándulás egész nap (angol idegenvezetéssel): 130 EUR/fő

Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfináriumban, fürdés a delfinekkel. Majd tovább indulás, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlával tesszük meg. A program Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

4. Seatur (angol idegenvezetéssel): 105 EUR/fő

Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlával tesszük meg. A program Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

5. Delfinekkel fürdés (angol idegenvezetéssel): 110 EUR/fő

Fürdés delfinekkel Varadero természetes lagúnájában kialakított Delfináriumban. A foglalkozás kis csoportokban történik. A kb. 20-30 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adnak, húzzák-tolják a vízben a résztvevőket. Felejthetetlen élmény felnőttnek és gyereknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan Delfin Show megtekintése követi. Extra ajánlat: A fürdés során lehetőség van fényképek készíttetésére, ennek költségét a program ára nem tartalmazza.

6. “Boat adventure” tengeri kalandtúra motorcsónakkal (angol idegenvezetéssel): 130 EUR/fő

Felejthetetlen 2 órás kaland saját motorcsónakkal, mely során megismerhető a helyi élővilág. Megálló egy mini állatkertben, ahol krokodil, iguana, remeterák, kígyó és flamingók várnak. A kirándulást képzett helyi vezető viszi. Lehetőség van zárható szekrény használatára, mentőmellényt illetve vízhatlan kameratokot biztosítanak.

7. “Cayo Largo del Sur” kirándulás a Karib tenger lakatlan szigetére (angol idegenvezetéssel) – Egész napos, repülős kirándulás, útlevél szükséges – 390 EUR/fő

Egész napos kirándulás, repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largo-ra. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék tenger és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program tartalmaz egy katamarán kirándulást, amely során megálló egy korallzátonynál snorkelezési lehetőség, majd pedig kikötés az Iguana-k szigetén. Itt több száz Iguana várja a látogatókat, lehet fotózni, a bátrabbak pedig kézből is etethetik az egyébként szelíd állatokat. Továbbindulás, majd kikötés a Karib tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol 3-4 óra szabadidő fürdőzésre, napozásra. Itt svédasztalos büféebéd. A katamaránon és a tengerparton korlátlan italfogyasztás. Az oda-vissza út repülővel történik, útlevél szükséges!

A fakultatív programok díja a helyszínen fizetendő!

Költőpénz: Kubában a magyarországinál magasabb árak vannak, érdemes 300-400 USD/fővel számolni. 

Fizetés menete

Jelentkezéskor: Részvételi díj 30%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 70%-a fizetendő.

Amennyiben a járványhelyzet nem tenné lehetővé a Kubába történő utazást, módosítható a dátum vagy kérhető a teljes részvételi díj visszatérítése!

Repülő menetrend (Helyi idő szerint):

Odaút 

Budapest-Párizs 12:15-14:40   AF1395

Párizs-Havanna      16:05-20:30   AF820

Visszaút

Havanna-Párizs    22:50 -13:45 (érkezés másnap) AF825

Párizs-Budapest    20:55  23:10 AF1694

* A menetrend változhat!

1. nap: Érkezés a Jose Marti nemzetközi repülőtérre (vacsora)

Indulás 12:25-kor Budapestről, megérkezés Havannába 20:30-kor. Találkozás a magyar nyelvű idegenvezetővel, majd transzfer a havannai szállodába. Szálláshely elfoglalása. Vacsora. Szállás Havannában (3 éjszaka).

2. nap: Citytour Havannában (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után 9 órakor indulás városnézésre Havannában. Meglátogatjuk az óvárost, amely 1982-ben helyet kapott az UNESCO Világörökségeinek listáján. Elsőként a történelmi helyeket keressük fel, melyeknek a Plaza de Armas tér a központja. Végigsétálunk a díszes Mercaderes utcán. Megnézzük a barokk Kormányzói (elnöki) Palotát, mely Kuba egyik legszebb épülete. Ebben a negyedben egymást érik a díszes épületek, katedrálisok. Itt található a Szent Ferenc tér, illetve különböző múzeumok. Megnézzük a márvánnyal borított Nemzeti Capitolium környékét, Központi parkot, Havannai Nagyszínhazat is, továbbá megismerkedünk a rumkészítéssel egy kölönleges havannai rum gyár látogatásása által, mely során kóstolóra is sok kerül. Ebéd Havanna óvárosában egy tipikus helyi étteremben. Ebéd után felmegyünk a Morro Cabaña Történelmi Katonai parkba, ahonnan a gyönyörű Havanna látképe tárul elénk. Itt található a Három királyok vára (1589-1630 között építették), a Cabañai szent Károly erőd (1763-1774 között épült) és Che Guevara főhadíszállásának múzeuma is. Ezt követően a tengerpartról tekintjük meg az új Havannát, ahol a Forradalmi tér, havannai Egyetem és Miramar telep található. Visszatérés a szállásra. Vacsora. Szállás Havannában.

   

3. nap: Pinar del río – Viñales tour (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggelt követően 7 órakor indulunk egy egész napos kirándulásra Kuba nyugati tájaira, a híres Viñales-völgybe, amely a Havannatól 160 km-re fekvő Pinar del Río tartományban található. A vidék Kuba leghíresebb dohánytermesztő vidéke, itt teremnek a világ legjobb dohánylevelei, amelyek a világhíres kubai szivar alapanyagát képezik. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Viñales felé. Meglátogatunk egy dohány termelőtelepet, ahol megismerhetjük a dohány termelés és a kézzel készített szivarok gyártásának folyamatát is. Viñales Kuba egyik legcsodálatosabb természeti része, a vörös föld borította völgyekből dombok emelkednek az ég felé. Viñalesben meglátogatunk egy kilátóhelyet, megnézzük az Őskori falfestményt (a sziklán levő festmény az evolúciós elméletet szimbolizálja). Meglátogatjuk a Cueva del Indio barlangot, amely korábban őslakosok lakhelye volt. Motorcsónakkal járjuk be a barlangot a földalatti folyón. Lovaglás. Ebéd egy helyi étteremben. Visszautazás Havannába. Vacsora. Szállás Havannában.

4. nap: Havanna – Guamá – Playa Larga – Cienfuegos- Trinidad (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggelit követően 7 órakor elindulunk a Zapata- félszigetre, meglátogatjuk Guamát, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központja. A mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. A La Boca turistakomplexumon belül található a Krokodil telep.Ezt követően kis motorcsónakokkal suhanunk át a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásunk során, ha szerencsénk van, több ritka madarat is megpillantunk. A tó másik oldalán különböző szobrok mutatják be az indiánok életét és lakhelyeiket. Továbbutazunk, majd megérkezünk Playa Largaba, ami egy hangulatos kis halászfalu. Ebéd egy magán házban, a tengerparton. Délután indulás Cienfuegos irányába, útközben megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces). itt lehetőség van búvárkodni. Továbbutazás Cienfuegos varosába, amelyet a „dél gyöngyeként” is emlegetnek. Meglátogatjuk a Jose Marti teret, mely a város főtere, és a 19., valamint 20. századból származó, a város építészetének legszebb példái, a Tomas Terry színház, a Ferrer Palota és a de Valle Palota épületei veszik körbe. Továbbutazás Trinidadba. Este szabad program. All Inclusive szállás Trinidadban (2 éjszaka)

    

5. nap: Trinidad City tour (reggeli, ebéd)

Reggelit követően 8:30-kor indulás az Escambray-hegységbe. Megtekintjük a Caburni vízesés ösvényét, amely a Topes de Collantes nemzeti parkban található. Gyalogos dzsungeltúra, a kubai biodiverzitás jobb megismeréséhez. Átkelés függőhidakon, folyókon, vízeséseken melyekben meg is mártózhatunk. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszatérés Trinidadba. Városnézés Trinidadban, melyet 1514 alapítottak, Kuba egyik leghangulatosabb gyarmati múltat idéző városa, amely 1988-ban került fel az Unesco Világörökségek listájára. Trinidad óvárosában megnézzük az egymásra párhuzamos és merőleges utcákat, kopottas épületeket, díszes ablakrácsokat. Megtekintjük a macskaköves utcákat, a város történelmi múzeumait, a Szentháromság templomot. A La Canchancara tipikus kubai hangulatú bárban megihatunk egy tipikus kubai koktélt, a “Canchancharat”. All Inclusive szállás Trinidadban.

6. nap: Trinidad – Santa Clara – Varadero (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli, majd 8:30-kor indulás Varadero felé. Útközben megállunk az Iznaga toronynál, illetve meglátogatják az Iznaga Hacienda-t, ahol a rabszolgatartás tárgyi emlékeit találhatóak. Meglátogatjuk továbbá a Cukormalmok völgye kilátót, ahonnan csodás tájkép nyílik a vidékre. Továbbutazás Santa Clara felé, útközben megállunk Santi Spiritus városánál, amely az első 7 kubai település közé tartozik. Megnézzük a régi központot a Yayabo hídtól a Serafin Sánchez parkig. Dél körül Santa Clarába érkezünk. Megnézzük a központot, a Carmen Park teret, ahol a várost 1685-ben megalapították, a Leoncio Vidal Parkot, a La caridad színházat, a Páncélvonatot, valamint “Che” Guevara emlékmű- és múzeum együttest is. Ebéd. Ezt követően indulás a fehérhomokos Varaderoba. A délutáni órákban érkezünk meg a szállásra. Szállás elfoglalása (Grand Memories Varadero Sanctuary – Adults only). All inclusive ellatás. Este szabad program. Szállás Varaderoban (5 éjszaka).

7. nap: Szadadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

8. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

9. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

10. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

11. nap: Varadaero – Havannai reptér (All inclusive ellátás kijelentkezésig)

Délután kijelentkezés a hotelből. 18:30-kor transzfer a havannai repülőtérre, ahonnan 22:50-kor indul a repülőgép Párizsba. Párizsból továbbutazás Budapestre.

12. nap: Érkezés Budapestre

*Az egyes napoknál megadott indulási időpontok tájékoztató jellegűek!

Szállodák:

  • Hotel Inglaterra 4* (Havanna), 3 éjszaka
  • Memories Trinidad 4* All Inclusive (Trinidad), 2 éjszaka
  • Grand Memories Sanctuary 5* All Inclusive (Varadero), 5 éjszaka

Az azonos kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk!

COVID-19 információk

2022. április 6-tól nem kell negatív PCR tesztet vagy oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor. 48 órával az indulás előtt ki kell tölteni online egy regisztrációs űrlapot, mely végén egy QR kódos PDF fájl jön létre.  Irodánk ezt minden utas számára elkészíti és kinyomtatva átadja a reptéren.

Utasaink írták

Utasbiztosítás

Az Európai Utazási Biztosító termékeit tudják megkötni irodánkon keresztül. Az árak 70 év alatti utasokra vonatkoznak.

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 17 235 Ft/fő
Air Cruise & Top Extra: 27 135 Ft/fő

Útlemondással egybekötött BBP biztosítás: Aktuális árfolyam alapján kerül kiszámításra.

Útvonalunk

Galéria