Kuba szépségei körutazás
11 nap/9 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSÁRMAXIMUM LÉTSZÁM
2022.12.01.2022.12.12.1850 USD + 345 000 Ft/ fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 400 USD
16 fő
Foglalás

A foglalási űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Miért minket válasszon?

  • Tapasztalt, kubai származású, magyarul beszélő idegenvezető kíséri a csoportot
  • Kicsi, maximum 16 fős csoport
  • Kényelmes, légkondicionált, a csoport létszámnál nagyobb férőhelyű autóbusz
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni. Az indulást megelőzően online utastájékoztatót tartunk. 
  • A varaderói szállodában csendes, exkluzív “adults only” részlegen történik az elhelyezés

A részvételi díj amerikai dollárban, a nemzetközi repülőjegy ára pedig forintban fizetendő banki átutalással.
Társításra van lehetőség, amennyiben két utas jelzi társítási igényét.


A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA:
Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Havanna-Budapest), elhelyezést 4-5* szállodákban (
Varaderoban exkluzív “adults only” részen), a programban megjelölt étkezéseket (italfogyasztás nélkül), all inclusive ellátást a trinidadi és varaderói szállodákban, közlekedést légkondicionált, tágas,  privát busszal, belépőjegyeket, magyar nyelvű idegenvezetést (kubai idegenvezető).

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, kötelező utasbiztosítást, egyéni étel- és italfogyasztást,  borravalókat (kb. 50 USD/fő), szuveníreket

Kubába történő beutazáshoz vízum vagy kubai turistakártya szükséges. A kubai turistakártya díja: 22 EUR/fő. 

A beutazáshoz kötelező az utasbiztosítás megléte!

Költőpénz: Kubában a magyarországinál magasabb árak vannak, érdemes 300-400 USD/fővel számolni. 

 

Fizetés menete

Utazás előtt 3 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.

Amennyiben a járványhelyzet nem tenné lehetővé a Kubába történő utazást, módosítható a dátum vagy kérhető a teljes részvételi díj visszatérítése!

Repülő menetrend (Helyi idő szerint):

Odaút (2022.12.01.)

Budapest-Párizs 12:15-14:40   AF1395

Párizs-Havanna      16:05-20:30   AF820

Visszaút (2022.12.11.)

Havanna-Párizs    22:50 -13:45 (érkezés másnap) AF825

Párizs-Budapest    20:55  23:10 AF1694

* A menetrend változhat!

1. nap: Érkezés a Jose Marti nemzetközi repülőtérre (vacsora)

Megérkezés Havannába, a José Martí Havanna nemzetközi repülőterére a délutáni órákban. Találkozás a magyar nyelvű idegenvezetővel, majd transzfer a havannai szállásra. Szálláshely elfoglalása. Vacsora. Szállás Havannában (3 éjszaka).

2 nap: Citytour Havannában (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után városnézés Havannában. Meglátogatjuk az óvárost, amely 1982-ben helyet kapott az UNESCO Világörökségeinek listáján. Elsőként a történelmi helyeket keressük fel, melyeknek a Plaza de Armas tér a központja. Végigsétálunk a díszes Mercaderes utcán. Megnézzük a barokk Kormányzói (elnöki) Palotát, mely Kuba egyik legszebb épülete. Ebben a negyedben egymást érik a díszes épületek, katedrálisok. Itt található a Szent Ferenc tér, illetve különböző múzeumok. Megnézzük a márvánnyal borított Nemzeti Capitolium környékét, Központi parkot, Havannai Nagyszínhazat is, továbbá megismerkedünk a rumkészítéssel egy kölönleges havannai rum gyár látogatásása által, mely során kóstolóra is sok kerül. Ebéd Havanna óvárosában egy tipikus helyi étteremben. Ebéd után felmegyünk a Morro Cabaña Történelmi Katonai parkba, ahonnan a gyönyörű Havanna látképe tárul elénk. Itt található a Három királyok vára (1589-1630 között építették), a Cabañai szent Károly erőd (1763-1774 között épült) és Che Guevara főhadíszállásának múzeuma is. Ezt követően a tengerpartról tekintjük meg az új Havannát, ahol a Forradalmi tér, havannai Egyetem és Miramar telep található. Visszatérés a szállásra. Vacsora. Szállás Havannában.

 

3. nap: Pinar del río – Viñales tour (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggelt követően 7 órakor indulunk egy egész napos kirándulásra Kuba nyugati tájaira, a híres Viñales-völgybe, amely a Havannatól 160 km-re fekvő Pinar del Río tartományban található. A vidék Kuba leghíresebb dohánytermesztő vidéke, itt teremnek a világ legjobb dohánylevelei, amelyek a világhíres kubai szivar alapanyagát képezik. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Viñales felé. Meglátogatunk egy dohány termelőtelepet, ahol megismerhetjük a dohány termelés és a kézzel készített szivarok gyártásának folyamatát is. Viñales Kuba egyik legcsodálatosabb természeti része, a vörös föld borította völgyekből dombok emelkednek az ég felé. Viñalesben meglátogatunk egy kilátóhelyet, megnézzük az Őskori falfestményt (a sziklán levő festmény az evolúciós elméletet szimbolizálja). Meglátogatjuk a Cueva del Indio barlangot, amely korábban őslakosok lakhelye volt. Motorcsónakkal járjuk be a barlangot a földalatti folyón. Lovaglás. Ebéd egy helyi étteremben. Visszautazás Havannába. Vacsora. Szállás Havannában.

4. nap: Havanna – Guamá – Playa Larga – Cienfuegos- Trinidad (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggelit követően elindulunk a Zapata- félszigetre, meglátogatjuk Guamát, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központja. A mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. A La Boca turistakomplexumon belül található a Krokodil telep.Ezt követően kis motorcsónakokkal suhanunk át a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásunk során, ha szerencsénk van, több ritka madarat is megpillantunk. A tó másik oldalán különböző szobrok mutatják be az indiánok életét és lakhelyeiket. Továbbutazunk, majd megérkezünk Playa Largaba, ami egy hangulatos kis halászfalu. Ebéd egy magán házban, a tengerparton. Délután indulás Cienfuegos irányába, útközben megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces). itt lehetőség van búvárkodni. Továbbutazás Cienfuegos varosába, amelyet a „dél gyöngyeként” is emlegetnek. Meglátogatjuk a Jose Marti teret, mely a város főtere, és a 19., valamint 20. századból származó, a város építészetének legszebb példái, a Tomas Terry színház, a Ferrer Palota és a de Valle Palota épületei veszik körbe. Továbbutazás Trinidadba. Este szabad program. All Inclusive szállás Trinidadban (2 éjszaka)

 

5. nap: Trinidad City tour (reggeli, ebéd)

Reggelit követően indulás az Escambray-hegységbe. Megtekintjük a Caburni vízesés ösvényét, amely a Topes de Collantes nemzeti parkban található. Gyalogos dzsungeltúra, a kubai biodiverzitás jobb megismeréséhez. Átkelés függőhidakon, folyókon, vízeséseken melyekben meg is mártózhatunk. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszatérés Trinidadba. Városnézés Trinidadban, melyet 1514 alapítottak, Kuba egyik leghangulatosabb gyarmati múltat idéző városa, amely 1988-ban került fel az Unesco Világörökségek listájára. Trinidad óvárosában megnézzük az egymásra párhuzamos és merőleges utcákat, kopottas épületeket, díszes ablakrácsokat. Megtekintjük a macskaköves utcákat, a város történelmi múzeumait, a Szentháromság templomot. A La Canchancara tipikus kubai hangulatú bárban megihatunk egy tipikus kubai koktélt, a “Canchancharat”. All Inclusive szállás Trinidadban.

6. nap: Trinidad – Santa Clara – Varadero (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli, majd indulás Varadero felé. Útközben megállunk az Iznaga toronynál, illetve meglátogatják az Iznaga Hacienda-t, ahol a rabszolgatartás tárgyi emlékeit találhatóak. Meglátogatjuk továbbá a Cukormalmok völgye kilátót, ahonnan csodás tájkép nyílik a vidékre. Továbbutazás Santa Clara felé, útközben megállunk Santi Spiritus városánál, amely az első 7 kubai település közé tartozik. Megnézzük a régi központot a Yayabo hídtól a Serafin Sánchez parkig. Dél körül Santa Clarába érkezünk. Megnézzük a központot, a Carmen Park teret, ahol a várost 1685-ben megalapították, a Leoncio Vidal Parkot, a La caridad színházat, a Páncélvonatot, valamint “Che” Guevara emlékmű- és múzeum együttest is. Ebéd. Ezt követően indulás a fehérhomokos Varaderoba. A délutáni órákban érkezünk meg a szállásra. Szállás elfoglalása (Grand Memories Varadero Sanctuary – Adults only). All inclusive ellatás. Este szabad program.

7. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

8. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

9. nap: Szabadnap Varaderoban (All inclusive ellátás)

10. nap: Varadaero – Havannai reptér (All inclusive ellátás kijelentkezésig)

Délután kijelentkezés a hotelből. Transzfer a havannai repülőtérre. Hazautazás.

11. nap: Érkezés Budapestre

Szállodák:

  • Hotel Inglaterra 4* (Havanna), 3 éjszaka
  • Memories Trinidad 4* All Inclusive (Trinidad), 2 éjszaka
  • Grand Memories Sanctuary 5* All Inclusive (Varadero), 4 éjszaka

Az azonos kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk!

COVID-19 információk

2022. április 6-tól nem kell negatív PCR tesztet vagy oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor.

Utasaink írták

Márta Berndtné László
Márta Berndtné László
2021-12-21
ajánlja
Misztikus, gyönyörű és tudomány. E három szó jutott eszembe, amikor gyerekkori álmaim váltak valóra - eljutottunk Peruba. Nagyon készültünk rá, és így is minden képzeletünket felülmúlta, amit a Pacha Travelsnek köszönhetően átéltünk, láttunk, megéreztünk, megízleltünk, meghallottunk! Nagyon köszönjük életünk talán legszebb útját! Most is ezzel álmodunk, nekünk ez volt a karácsonyi ajándékunk! Gyönyörű ünnepünk van! Nemcsak a remek idegenvezetőknek hála (ezer puszi a tudásodért, kedvességedért Rossia, és perszer Edi Puma!), hanem a családoknak is, akik befogadtak minket néhány órára! Elképesztő szeretet vett körül bennünket! Mindent köszönünk! A CSAKANA a nyakunkban, a kecsua szavakat azóta is tanuljuk! Legyen a jövendő látogatók útja is ilyen csodás!
Erika Holecz
Erika Holecz
2021-12-14
ajánlja
Rengeteg információt kaptunk már utazás elött, így nyugodtan tudtunk nekivágni az izgalmas utazásnak. A Javiérék hatalmas tudása a kulturáról a gyönyörű tájakról, ahova elvittek minket ötvözik azzal az ismerettel,hogy tudják azt is, hogy a magyar embereknek milyen elvárásaik vannak az ételekkel, szállásokkal kapcsolatban. Nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos helyeket láttunk,nagyon kedvesek aranyosak voltak. Életre szóló élmény volt.
Éva Szalai
Éva Szalai
2021-07-18
ajánlja
2021. júniusban fantasztikus 2 hetet töltöttünk Peruban. Ilyen rövid idő alatt is hihetetlen sok mindent láttunk, gyönyörű helyekre jutottunk el, megismerhettük a természeti csodákat, a történelmi örökséget képviselő építményeket, városokat, kultúrát, egy kicsit az embereket. Leírhatatlan élmény a Nazca vonalak felett repülni, állni a Machu Picchu falai között, a Szivárvány hegy tetején, az Uros sziget egyik kunyhójában ülni, Chincheroban indián család asztalánál vendégeskedni. Színes, érdekes, gyönyörű, nagyon más kultúra, van mit tanulnunk! Ahhoz, hogy ne csak nézzünk, de lássuk és értsük is meg amit látunk, olyan idegenvezető kellett mint Javier Zea. Peruiként olyan megvilágításban tudott mesélni, mutatni dolgokat, ami igazán emlékezetessé tette az utunkat. Köszönjük Neki és a munkatársainak! Irány Peru!!!!
Ani Friesz
Ani Friesz
2021-07-03
ajánlja
2021. június 11-28. között voltunk Peruban a barátokkal. Javier Zea Aréstegui szervezte meg az utazásunkat. Csodálatos helyeken jártunk, lenyűgözött az ország természeti szépsége, kultúrális öröksége és az ott élő emberek kedvessége. Finomakat ettünk, sokat nevettünk és lelkileg feltöltődtünk. Köszönöm Javiernek a gondos szervezést, a sok élményt!!
Zsuzsa Varga
Zsuzsa Varga
2021-07-03
ajánlja
2021.június jutottam el Peruba ,csodálatos élmény volt nagyon jól szervezett gazdag programokkal látnivalókkal ,idegenvezetőnk Javier Zea volt akiben egy nagytudású fantasztikus embert ismertem meg
Annamária Tóth
Annamária Tóth
2021-06-26
ajánlja
Most jutottam el Peruba először életemben. Sokat utaztam már, se életem egyik legszebb és legjobban megszervezett nyaralása. Az itt élők kedvesek és segítőkészek. A táj egyszerűen lenyűgöző . Szerencsére az idegenvezetőnk Javier (aki az Andokban született ) által Peru ezer arcát ismerhettem meg. Mindenkinek bátran ajánlom. Ha csak gondolkodik rajta , hogy eljöjjön ilyen messzire … ne habozzon tovább. Egy életre szóló élmény:-)
Anna Nagy Tóth
Anna Nagy Tóth
2020-04-22
ajánlja
2x is jártam Peruban (sosem hittem volna, hogy eljutok), megváltoztatott. Javier Zea Aréstegui köszönöm! Harmadszor is szeretnék veled tartani, hogy újabb csodákat fedezhessek fel az útmutatásoddal. 😊😍
Csilla Garics
Csilla Garics
2020-04-19
ajánlja
2015-ben jártunk Peruban a lányommal, a Javier által vezetett csoporttal. Az utazás minden elképzelésünket felülmúlta, köszönhetően annak is, ahogyan vezetőnk az utazást megszervezte és a felmerült problémákat megoldotta. A táj, a történelem és az emberek elvarázsoltak - ha tehetném, biztosan visszamennék még néhányszor. A mi két hetes utunk felépítése olyan volt, hogy fokozatosan szoktunk hozzá a magassághoz, a nehezebb útvonalakhoz, és közben felejthetetlen élményeket gyűjtöttünk az ott élő embereknek, valamint vezetőnk hely- és történelemismeretének hála. 2 napot mi is hozzátettünk még Limában, hogy a múzeumok leletanyaga alapján még jobban megismerjük az őslakosok kultúráját.
Éva Magyar
Éva Magyar
2020-04-11
ajánlja
A National Geographic áprilisi számában többek között a Qoyllur Riti ünnepségről is szó van . 2019-ben a Javier által vezetett csoporttal együtt voltunk két napig ezen az eseményen. (és még két másik Andoki ünnepségen is) Melyik utazási iroda szervez ilyen kulturális élményt? A válasz elég egyszerű, egyik sem. Azért merem ezt állítani, mert csak mi voltunk tízen európaiak a közel negyvenezer kecsua között. Feledhetetlen élményben volt részem közel 5000 méter magasan. Annyira lenyűgözött az atmoszféra, hogy ott maradtam még egy napig egyedül. Javier ezt a kívánságomat is teljesítette, nem ismert lehetetlent, hogyha Peru kulturális értékeiről van szó. 2015-ben szintén Javierrel voltunk Peruban. Az akkori utunkról készült film hangulata talán jól mutatja, hogy milyen ha egy igazi lokálpatrióta az idegenvezetőnk. https://www.youtube.com/watch?v=u3ikKtjAu8g&t=3s Bányay Gábor
Judit Benedek
Judit Benedek
2020-04-10
ajánlja
Három éve ebben az időben valósult meg egy régi álmom, eljutottam Peruba.Sokfelé jártam már, de ilyen élményben még nem volt részem! Ma is amikor emlékeimben kotorászok, olyan érzésem lesz, mint amikor szerelmes voltam.Talán még egyszer megadatik, hogy láthassam, érezhessem azt a csodát, amit Perunak köszönhetek. Ha újra eljuthatnék Peruba, hosszabb időre mennék és csakis JAVIER-rel. Az ő tudása, lelkes, mindenre kiterjedő tájékoztatása, kedvessége, segítőkészsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlen számomra ez az utazás!

Útvonalunk

Galéria