A maja és azték világ találkozása
17 nap/14 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSÁRMAXIMUM LÉTSZÁM
2022.10.20.2022.11.05.BETELT!
2250 USD/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 700 USD
20 fő

Csoport létszám: 20 fő
A részvételi díj kizárólag amerikai dollárban fizetendő banki átutalással!

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: 14 éjszaka szállás 4*-os helyi besorolású szállodákban, reggelit és ellátást a program szerint, all inclusive ellátást Cancunban, utazást privát busszal, idegenvezetést, valamint helyi idegenvezetőt, belépőjegyeket.

NEM TARTALMAZZA: Budapest-Mexikóváros/Cancun-Budapest repülőjegyet (kb. 450 000 Ft/fő), borravalókat, utasbiztosítást, idegenforgalmi adót Cancunban, mely helyben fizetendő (kb. 3 USD/szoba/nap), italokat az étkezéseknél (kivéve Cancunban), ellátást a programon kívül.

 Az idegenvezető a mexikóvárosi repülőtéren várja a csoportot az első napon, visszautazáskor pedig szintén a reptérig kíséri az utasokat. Az utasok saját felelőssége, hogy a nemzetközi járatokhoz időben érkezzenek!

Fakultatív programok:
Antropológiai Múzeum meglátogatása (transzfer + angol nyelvű vezetés): 45 USD/fő, minimum 8 fő esetén indul
Tulum régészeti együttes meglátogatása (transzfer + angol nyelvű vezetés): 50 USD/fő

Fizetés menete

Utazás előtt 4 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.

Amennyiben a járványhelyzet nem tenné lehetővé az utazást, az indulás előtt akár 1 héttel is módosítható a dátum, illetve kérhető a teljes részvételi díj visszatérítése!

 

1. nap: Budapest-Mexikóváros

Esti indulás Mexikóba.

2. nap: Érkezés Mexikóba

Délelőtti érkezés Mexikóvárosba. Transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban (3 éj).


3. nap: Mexikóváros city tour – Antropológiai Múzeum (reggeli, ebéd)

Reggeli. Meglátogatjuk a Zocalót, majd a Nemzeti Palotát, hogy megcsodálhassuk Diego Rivera falfestményeit, ahol Mexikó legfontosabb történelmi eseményeit követhetjük végig. Látjuk majd az aztékok templomának romjait és a Metropolitan katedrálist. Ebéd. 

Fakultatív program (az időtől függ) Országos Antropológiai Múzeum, ahol az ország legfontosabb kultúráiról tudhatunk meg többet.

Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

       

4. nap: Mexikóváros – Teotihuacan piramisok – Guadalupe (reggeli, ebéd)

Reggeli. Utazás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, mely az istenek városa. Svédasztalos ebéd. Megcsodálhatjuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait; sétálunk a Halottak sugárútjánál; megismerjük a quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát; Quetzalcoatlt; valamint a fellegvárnak az obszidián műhelyét. Ebéd (svédasztalos, italokat nem tartalmazza). Meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

5. nap: Mexikóváros – Puebla – Oaxaca (reggeli, ebéd)

Reggeli. A Puebla felé vezető úton látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, amelyek mindig hóval borítottak. A vulkánok uralják a völgyet, ahol a Puebla de los Angeles épült; gyarmati építészet és világörökség. Látjuk majd az ősi barokk palotákat, székesegyházat, a Rózsafüzér kápolnát arany oltárával, a kézműves piacot, onyx gyárakat stb. Svédasztalos ebéd (italokat nem tartalmazza). Transzfer az Oaxacai-i szállodába. Szállás Oaxacaban (2 éj).

6. nap: Oaxaca – Monte Alban City Tour (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, Mexikó egyik legimpozánsabb helyét, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban ez a terület egy Gran Plaza-n összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek, és sírok vesznek körül, mely az Unesco Világörökség listájának része. Visszatérve a városba, felfedezzük az Unesco Világörökség részét képező Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), Santo Domingo székesegyházat, Benito Juarez piacot, ahol ízletes ételeket, textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket láthatunk majd többek között. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás Oaxacaban.

7. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Transzfer Tehuantepec-be (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában. Reggel meglátogatjuk a Tule Tree-t, a világ leghosszabb életű ahuehuete-ját, mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitla-t, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb poszt-klasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mesoamerica legmodernebb építészeti példája is egyben. A túra után továbbutazunk Tehuantepecbe, ahova az út körülbelül 4,5 óra. Vacsora a szállodában. Szállás Tehuantepec-ben (1 éj). 

8. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 órás út). Transzfer a mólóhoz egy hajókiránduláshoz a Sumidero Canyon-nál, amely Mexikó egyik leglátványosabb természeti szépsége; egy 36 millió évvel ezelőtt keletkezett geológiai hiba, melynek falai a meszes szivacshoz hasonlóan több mint 1000 méterre emelkedtek. Vízesések, barlangok és sziklás képződmények, amelyek közül kiemelkedik a „Chrismas Tree”. Ebéd után transzfer San Cristobal de las Casasba, ahol a szállás is található (2 éj).

   

9. nap: San Cristobal de las Casas – San Juan Chamula (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Meglátogatjuk a helyi temetőt. Részt veszünk egy rituáléban az ország egyik legrejtélyesebb templomában, a Chamulans belsejében. Szabad délután San Cristobalban. Ebéd (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás San Cristobalban.

10. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk az Agua Azul vízeséseket, hogy megcsodálhassuk türkiz színű vizeiket, itt úszásra is lehetőségünk lesz majd. Ezután továbbutazunk Palenque-be, ahol a szállásunk található. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás Palenqueben (1 éj).

11. nap: Palenque – Campeche (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a dzsungel által körülvett Palenque-i régészeti együttest, amely a „maja világ” egyik legfontosabb helye. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát. Továbbhaladva szép panorámánk nyílik a Mexikói-öbölre. Továbbutazás a gyönyörű, fallal körülvett Campeche városába. Ebéd helyi étteremben (italok nélkül). Szállás Campecheben (1 éj).

   

12. nap: Campeche – Uxmal – Merida (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Uxmal-ba,„a háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácák négyszögét, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Érkezés Meridaba, a “fehér városba”, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Montejo sugárútra, az Anyaország emlékére, a főtérre, a székesegyházra és a kormány palotáira. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás Meridában (1 éj).

 

13. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb és lenyűgözőbb maja helyszínéhez, amely az Unesco világörökség része, valamint egyike a világ új 7 csodájának. Meglátogatjuk a “Vár” néven ismert piramist, a Ballgame-bíróságot, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a Megfigyelőközpontot, az ezer oszlop terét és a Szent Kutat. Ezután ellátogatunk az IK-IL cenotehoz, ahol lehetőségünk lesz úszni. Ebéd helyi étteremben. Transzfer a Cancunban található szálloda. Szállás Cancunban.

14. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

15. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

  

16. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

Transzfer a repülőtérre. Visszautazás Budapestre

17. nap: Érkezés Budapestre

*A 4*-os szállodák európai 3* Superior besorolásnak felelnek meg!

COVID-19 információk

 Mexikóba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt- és karanténkötelezettség sincsen.

Az út csoportvezetője Zea Javier, perui származású történész és idegenvezető, aki 15 éve vezet csoportokat Latin-Amerikába.

Utasaink írták

Útvonalunk

Galéria