A maja és azték világ találkozása
16 nap/14 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSÁRLÉTSZÁM
2023.01.21.2023.02.05.BLACK FRIDAY! 100 USD/fő kedvezmény
a részvételi díjból november 29-ig!
2350 USD + 360 000 Ft/ fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 700 USD

Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 20 fő
Foglalás

Csoport létszám: 20 fő

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Budapest-Mexikóváros/Cancun-Budapest repülőjegyet, 14 éjszaka szállás 4*-os helyi besorolású szállodákban, reggelit és ellátást a program szerint (italokat nem tartalmazza), all inclusive ellátást Cancunban, utazást privát busszal, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint helyi idegenvezetőt, belépőjegyeket.

NEM TARTALMAZZA: Borravalókat (50 USD/fő), utasbiztosítást, idegenforgalmi adót Cancunban, mely helyben fizetendő (kb. 3 USD/szoba/nap), italokat az étkezéseknél (kivéve Cancunban), ellátást a programon kívül.

 A magyar nyelvű idegenvezető a mexikóvárosi repülőtéren várja a csoportot 1. első napon és a 13. napig marad Cancunban. A 15. napon előre egyeztetett időpontban érkezik a sofőr a repülőtéri transzferre.

Fakultatív programok:
Tulum régészeti együttes meglátogatása (transzfer + angol nyelvű vezetés): 60 USD/fő

Fizetés menete

Jelentkezéskor: Részvételi díj 30%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 70%-a fizetendő

Repülő menetrend:

Odaút (2023.01.21.)

Budapest-Párizs 06:00-08:25 AF1695

Párizs-Mexikóváros 12:05-17:25  AF178

Visszaút (2023.02.04.)

Cancun-Amszterdam 17:00 -08:20 (érkezés 2022.02.05-én) KL690

Amszterdam-Budapest    14:20  16:15 KL1977

* A menetrend változhat!

1. nap: Érkezés Mexikóvárosba

Délután érkezés Mexikóvárosba. Transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban (3 éj).


2. nap: Mexikóváros city tour – Antropológiai Múzeum (reggeli, ebéd)

Reggeli. Meglátogatjuk a Zocalót, majd a Nemzeti Palotát, hogy megcsodálhassuk Diego Rivera falfestményeit, ahol Mexikó legfontosabb történelmi eseményeit követhetjük végig. Látjuk majd az aztékok templomának romjait és a Metropolitan katedrálist. Ebéd. 

Délután meglátogatjuk Országos Antropológiai Múzeumot, ahol az ország legfontosabb kultúráiról tudhatunk meg többet.

Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

       

3. nap: Mexikóváros – Teotihuacan piramisok – Guadalupe (reggeli, ebéd)

Reggeli. Utazás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, mely az istenek városa. Megcsodálhatjuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait; sétálunk a Halottak sugárútjánál; megismerjük a quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát; Quetzalcoatlt; valamint a fellegvárnak az obszidián műhelyét. Ebéd (svédasztalos, italokat nem tartalmazza). Meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

 

4. nap: Mexikóváros – Puebla – Oaxaca (reggeli, ebéd)

Reggeli. A Puebla felé vezető úton látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, amelyek mindig hóval borítottak. A vulkánok uralják a völgyet, ahol a Puebla de los Angeles épült; gyarmati építészet és világörökség. Látjuk majd az ősi barokk palotákat, székesegyházat, a Rózsafüzér kápolnát arany oltárával, a kézműves piacot, onyx gyárakat stb. Svédasztalos ebéd (italokat nem tartalmazza). Transzfer az Oaxacai-i szállodába. Szállás Oaxacaban (2 éj).

5. nap: Oaxaca – Monte Alban City Tour (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, Mexikó egyik legimpozánsabb helyét, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban ez a terület egy Gran Plaza-n összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek, és sírok vesznek körül, mely az Unesco Világörökség listájának része. Visszatérve a városba, felfedezzük az Unesco Világörökség részét képező Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), Santo Domingo székesegyházat, Benito Juarez piacot, ahol ízletes ételeket, textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket láthatunk majd többek között. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás Oaxacaban.

6. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Transzfer Tehuantepec-be (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában. Reggel meglátogatjuk a Tule Tree-t, a világ leghosszabb életű ahuehuete-ját, mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitla-t, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb poszt-klasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mesoamerica legmodernebb építészeti példája is egyben. A túra után továbbutazunk Tehuantepecbe, ahova az út körülbelül 4,5 óra. Vacsora a szállodában. Szállás Tehuantepec-ben (1 éj).  

7. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 órás út). Transzfer a mólóhoz egy hajókiránduláshoz a Sumidero Canyon-nál, amely Mexikó egyik leglátványosabb természeti szépsége; egy 36 millió évvel ezelőtt keletkezett geológiai hiba, melynek falai a meszes szivacshoz hasonlóan több mint 1000 méterre emelkedtek. Vízesések, barlangok és sziklás képződmények, amelyek közül kiemelkedik a „Chrismas Tree”. Ebéd után transzfer San Cristobal de las Casasba, ahol a szállás is található (2 éj).

   

8. nap: San Cristobal de las Casas – San Juan Chamula (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Meglátogatjuk a helyi temetőt. Részt veszünk egy rituáléban az ország egyik legrejtélyesebb templomában, a Chamulans belsejében. Szabad délután San Cristobalban. Ebéd (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás San Cristobalban.

9. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk az Agua Azul vízeséseket, hogy megcsodálhassuk türkiz színű vizeiket, itt úszásra is lehetőségünk lesz majd. Ezután továbbutazunk Palenque-be, ahol a szállásunk található. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás Palenqueben (1 éj).

 

10. nap: Palenque – Campeche (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a dzsungel által körülvett Palenque-i régészeti együttest, amely a „maja világ” egyik legfontosabb helye. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát. Továbbhaladva szép panorámánk nyílik a Mexikói-öbölre. Továbbutazás a gyönyörű, fallal körülvett Campeche városába. Ebéd helyi étteremben (italok nélkül). Szállás Campecheben (1 éj).

   

11. nap: Campeche – Uxmal – Merida (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Uxmal-ba,„a háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácák négyszögét, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Érkezés Meridaba, a “fehér városba”, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Montejo sugárútra, az Anyaország emlékére, a főtérre, a székesegyházra és a kormány palotáira. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü – ital nélkül). Szállás Meridában (1 éj).

 

12. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb és leglenyűgözőbb maja helyszínéhez, amely az Unesco világörökség része, valamint egyike a világ új 7 csodájának. Meglátogatjuk a “Vár” néven ismert piramist, a Ballgame-bíróságot, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a Megfigyelőközpontot, az ezer oszlop terét és a Szent Kutat. Ezután ellátogatunk az IK-IL cenotehoz, ahol lehetőségünk lesz úszni. Ebéd helyi étteremben. Transzfer a Cancunban található szállodába. Szállás Cancunban (3 éj).

13. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

Fakultatív program: Utazás dél irányába, Tulumba, melyet a XIII. és XV. század között építettek. A Karib-tenger közelségének köszönhetően Mexikó egyik legikonikusabb látképét csodálhatjuk meg. Szállás Cancunban.

 

14. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

Szállás Cancunban.

    

15. nap: Cancun (All inclusive ellátás kijelentkezésig)

Transzfer a repülőtérre. Visszautazás Budapestre

16. nap: Érkezés Budapestre

*A 4*-os szállodák európai 3* Superior besorolásnak felelnek meg!

COVID-19 információk

 Mexikóba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt- és karanténkötelezettség sincsen.

A körutazás alatt Mexikó kontinentális részéből indul a csoport és a Yucatán-félszigetig utazik. A hőmérséklet tehát egyre melegebb lesz. Nagyjából fele időt töltenek a kontinentális részen és fele időt a Yucatán-félszigete. A kiindulópontnál, Mexikóvárosban napközben 13-18 fok körül alakul a hőmérséklet, amely este 5 fok körülire hűl. San Cristóbal de las Casasban esténként hűvösebb az idő, 3-4 fok körüli hőmérséklet is elképzelhető.

Időjárás

A körutazás alatt Mexikó kontinentális részéből indul a csoport és a Yucatán-félszigetig utazik. A hőmérséklet tehát egyre melegebb lesz. Nagyjából fele időt töltenek a kontinentális részen és fele időt a Yucatán-félszigete. A kiindulópontnál, Mexikóvárosban napközben 13-18 fok körül alakul a hőmérséklet, amely este 5 fok körülire hűl. San Cristóbal de las Casasban esténként hűvösebb az idő, 3-4 fok körüli hőmérséklet is elképzelhető. A Yucatán-félszigeten meleg idő várja az idelátogatókat. Januárban a minimum hőmérséklet 21 fok, a maximum pedig 28 fok körül alakul.

Utasbiztosítás

Az Európai Utazási Biztosító termékeit tudják megkötni irodánkon keresztül. Az árak 70 év alatti utasokra vonatkoznak.

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 22 695 Ft/fő
Air Cruise & Top Extra: 35 895 Ft/fő

Útlemondással egybekötött BBP biztosítás: Aktuális árfolyam alapján kerül kiszámításra.

Utasaink írták

Útvonalunk

Galéria