A maja és azték világ találkozása
17 nap/15 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSRÉSZVÉTELI DÍJLÉTSZÁM
2024.10.22.2024.11.07.BETELT!
1 670 000 Ft/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 300 000 Ft
Nyomtatható program
Minimum létszám: 15 fő
Maximum létszám: 24 fő

A foglalási űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Az adott időponthoz kapcsolódó szálloda listát, repülő menetrendet, biztosítási díjakat a Nyomtatható programban találják meg!

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Budapest-Mexikóváros/Cancun-Budapest repülőjegyet, 15 éjszaka szállást 4*-os helyi besorolású szállodákban, tengerre néző szobát Cancunban,  félpanziós ellátást a körutazás során, all inclusive ellátást Cancunban, utazást privát busszal, magyar nyelvű idegenvezetést, helyi idegenvezetőt, belépőjegyeket.

NEM TARTALMAZZA: Borravalókat (kb. 70 USD/fő javasolt), utasbiztosítást, italokat az étkezéseknél (kivéve Cancunban), ellátást a programon kívül.

 A magyar nyelvű idegenvezető a mexikóvárosi repülőtéren várja az 1. napon a csoportot és a 13. napig marad Cancunban. A 16. napon előre egyeztetett időpontban érkezik a sofőr a repülőtéri transzferre.

Tudnivalók

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként. A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, vissza vagy tovább utazásra szóló repülőjegy. Mexikóba oltás-, teszt- és karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni.

A kéthetes körutazásunk dinamikus, délután/este általában van szabadidő, de alapvetően igyekszünk kevés üresjáratot hagyni és minél több látnivalót felfedezni. Az út aktív, viszonylag sok gyaloglással, de nem igényel különleges erőnlétet. Körutazásaink során jellemzően reggel 8 körül indul a csoport az adott napi programra a szállodából. Előfordul, hogy korábban, de ez mondható átlagosnak. A nagyobb távolságokból adódóan, az úton sok a hosszabb buszos utazás, esetenként szerpentines szakaszokon. A buszok kényelmesek, tágasak, maximum 2-3 óránként megállót tartunk. 

Az országgal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

Día de los Muertos – Halottak Napja

Októberi utunkon résztvevő kedves utasaink megtapasztalhatják Mexikó legnagyobb ünnepségsorozatát, a november 1-jén és 2-án tartott, Halottak Napját. Ekkor a helyiek országszerte díszes felvonulásokat és ünnepségeket rendeznek, melynek utasaink is részeseivé válhatnak. Az ünnepről bővebb leírást találhat blogposztunkban ide kattintva.

Programleírás

1. nap: Érkezés Mexikóvárosba (vacsora)

Este érkezés Mexikóvárosba. Transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban (3 éj).

2. nap: Mexikóváros citytour – Antropológiai Múzeum (reggeli, ebéd) 

Reggeli. Délelőtt meglátogatjuk az Országos Antropológiai Múzeumot, ahol az ország legfontosabb kultúráiról tudhatunk meg többet. Ebéd.
Délután meglátogatjuk a Szépművészeti Palotát, ahol megcsodálhatjuk Orozco, Tamayo és Diego Rivera falfestményeit. Ezután sétálunk a Madero sétálóutcán, majd elmegyünk a Zócalohoz. Látjuk majd az aztékok templomának romjait és a Metropolitan katedrálist.
Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Mexikóváros – Teotihuacan piramisok – Guadalupe (reggeli, ebéd)

Reggelit követően meglátogatjuk a Tlatelolco negyedet, majd utazás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, melyet az istenek városának is szoktak nevezni. Itt megcsodáljuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait; sétálunk a Halottak sugárútjánál; valamint megismerjük a quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát, Quetzalcoatl-t. Svédasztalos ebéd. Délután meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban. 

     

4. nap: Mexikóváros–PueblaOaxaca (reggeli, ebéd)

Reggeli. Indulás Puebla-ba, ahova körülbelül 2.5 óra utazást követően érkezünk meg. Az “Angyalok városa”, vagyis a Puebla felé vezető úton látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, ezek uralják a völgyet, ahol Puebla de los Angeles épült. A város jól megőrizte gyarmati építészetét, és az UNESCO által választott világörökségi helyek közé tartozik. Látjuk majd kívülről a koloniális barokk és mudejar stílusban épült palotákat, a székesegyházat, valamint bemegyünk megnézni a Rózsafüzér kápolnát is (márciusi programunkból a kápolna kimarad). Svédasztalos ebéd. Délután továbbtazás Oaxacába, ahova 5.5 órás út vezet. Szállás Oaxacában (2 éj).

5. nap: Oaxaca – Monte Alban City Tour (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, Mexikó egyik legimpozánsabb helyét, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban ez a terület egy Gran Plazán összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek, és sírok vesznek körül, mely az UNESCO Világörökség listájának része. Visszatérve a városba, felfedezzük az UNESCO Világörökség részét képező Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), Santo Domingo székesegyházat, Benito Juarez piacot, ahol ízletes ételeket, textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket láthatunk majd többek között. Ebéd a városban. Szállás Oaxacában.

6. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Tehuantepec (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Reggel meglátogatjuk a Tule Tree-t, a világ leghosszabb életű ahuehuete-ját, mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitlát, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb poszt-klasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mesoamerica legmodernebb építészeti példája is egyben. Ebéd. A túra után továbbutazunk Tehuantepecbe, ahova az út körülbelül 5 óra. Szállás Tehuantepecben (1 éj).  

7. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 órás út). Transzfer a mólóhoz egy hajókiránduláshoz a Sumidero Canyonnál, amely Mexikó egyik leglátványosabb természeti szépsége. A folyóvölgy kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett, amikor még óceán borította a területet. Az itt élő mészvázú állatok maradványaiból alakultak ki azok a sziklák, melyek falai ma néhol több mint 1000 méterre emelkednek. Vízeséseket, barlangokat és sziklás képződményeket figyelhetünk meg itt, amelyek közül kiemelkedik a „Christmas Tree” nevű sziklaformáció. Ebéd után transzfer San Cristobal de las Casasba, ahol a szállás is található (2 éj).

   

8. nap: San Cristobal de las Casas – San Juan Chamula (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Meglátogatjuk a helyi temetőt. A Chamula-i templom belsejében szemtanúi lehetünk a helyiek szertartásainak. Ebéd Zinacantanban egy tzotzil család házában. Ezt követően délután szabadprogram San Cristobalban. Szállás San Cristobalban.

9. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque (csomagolt reggeli, ebéd)

Kora reggel indulás a szállodából, csomagolt reggelit viszünk magunkkal. 4 órás út vezet el az Agua Azul vízesésekhez, ahol türkiz színű vizeket csodálhatunk meg, illetve itt úszásra is lehetőségünk lesz majd. Ebéd. Ezután továbbutazunk Palenquébe, ahol a szállásunk található. Szállás Palenquében (2 éj). 

 

10. nap: Palenque – Misol Ha (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a dzsungel által körülvett Palenque-i régészeti együttest, amely a „maja világ” egyik legfontosabb helye. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát.
Ezt követően meglátogatjuk Misol Ha gyönyörű vízeséseit. Ebéd. Szállás Palenquében.
   

11. nap: Palenque – Campeche – Merida (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. 5 órás utazás Campeche városába, ahol láthatjuk a falakat, melyeket a kalóztámadások kivédése érdekében építettek a XVII. században. A falon belül hangulatos utcák, koloniális házak és a gyönyörű főtér várnak ránk. Ebéd helyi étteremben. Tovább utazás Meridába (kb. 3 óra). Szállás Meridában (2 éj). 

19 Amazing Things To Do In Campeche Mexico In 2023

12. nap: Uxmal (reggeli, ebéd)

Reggeli után indulás Uxmalba, „a háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácák négyszögét, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Ebéd helyi étteremben.

Ezután visszatérünk Meridába, a “fehér városba”, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Montejo sugárútra, az Anyaország emlékére, a főtérre, a székesegyházra és a kormány palotáira. Szállás Meridában.

13. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb és leglenyűgözőbb maja helyszínéhez, amely az UNESCO világörökség része, valamint egyike a világ új 7 csodájának. Meglátogatjuk a “Vár” néven ismert piramist, a Ballgame-bíróságot, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a Megfigyelőközpontot és az ezer oszlop terét. Ezután ellátogatunk az Ik-Il cenotéhoz, ahol lehetőségünk lesz úszni. Ebéd helyi étteremben. Transzfer a Cancunban található szállodába. Szállás Cancunban tengerre néző szobában, all inclusive ellátással (3 éj).

14. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

Szállás Cancunban.

    

15. nap: Cancun (All inclusive ellátás)

Szállás Cancunban.

16. nap: Cancun (All inclusive ellátás kijelentkezésig)

Transzfer a repülőtérre. Visszautazás Budapestre. 

17. nap: Érkezés Budapestre

*A 4*-os szállodák európai 3* Superior besorolásnak felelnek meg!

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként. A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, vissza vagy tovább utazásra szóló repülőjegy.

Utasaink írták

Útvonalunk

Galéria