A maja világ csodái

Kultúra, természet és a Karib-tenger
12 nap/10 éj

Indulási dátumok

INDULÁSÉRKEZÉSRÉSZVÉTELI DÍJ LÉTSZÁM
Nincs aktuális időpontNincs aktuális időpont

A foglalási űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Az adott időponthoz kapcsolódó szálloda listát, repülő menetrendet, biztosítási díjakat a Nyomtatható programban találják meg!

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyet (Budapest-Cancún-Budapest), utazást privát busszal, szállást helyi besorolású 4-5* szállodákban, leírás szerinti programokat és belépőjegyeket, félpanziós ellátást a 3-4-5. napon (az ebédek az üdítőt nem tartalmazzák), all inclusive ellátást Cancúnban és Playa del Carmenben, magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás ideje alatt és magyar nyelvű asszisztenciát az üdülés alatt.

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, utasbiztosítást, egyéni étel- és italfogyasztást, borravalókat (kb. 50 EUR/fő), szuveníreket.

Tudnivalók

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként. A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, vissza vagy tovább utazásra szóló repülőjegy. Mexikóba oltás-, teszt- és karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni.

A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése pénzbüntetéssel jár és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Az út során a pihenésé a főszerep, a buszozások maximum 2 órásak. A város- és régészeti lelőhely látogatások során nagy gyaloglások nincsenek, azonban fontos figyelmet fordítani az erős napsugárzás elleni védelemre.

Az úttal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

Programleírás

1. nap – 2024. február 6.: Budapest – Cancún (all inclusive ellátás)

Délután érkezés Cancúnba, majd transzfer a szállodába. Szállás Cancúnban all inclusive ellátással (2 éj).

2. nap – február 7.: Szabadnap Cancúnban (all inclusive ellátás)

Pihenés a cancúni all inclusive szállodában. Akinek van kedve, a helyi menetrendszerinti buszokkal felfedezheti a hotel zónát. Szállás Cancúnban.

3. nap – február 8.: Saamal cenote – Chichen Itza – Mérida (reggeli, ebéd)

Reggeli után Valladolid felé vesszük az irányt, ahol a Saamal cenotét fedezzük fel, és aki szeretne, csobbanhat is itt egyet. Ezután a 40 percnyire található Chichen Itzába megyünk, amit 2007-ben a Világ Hét Új Csodája közé választottak. Chichen Itza épületei lenyűgöző látványt nyújtanak, nem csoda hát, hogy az UNESCO Világörökségek közé is felvételt nyert. Chichen Itza legimpozánsabb épülete a Kukulkán kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom, amelyet a spanyol hódítók El Castillonak neveztek el. A 23 m magas templomot 987 körül csillagászati célokból, valamint áldozati szertartások bemutatására emelték. Érdekesség, hogy a napéjegyenlőségek idején a lenyugvó nap kígyótestre emlékeztető árnyékokat vet a piramis lépcsőin. Az El Castillo emellett számos meglepetést rejt: 2016-ban a régészek egy másik, kisebb piramist fedeztek fel a külső felszín alatt, ahol egy sor ritka kincset találtak, köztük egy vörös jaguárt ábrázoló trónszéket, amelyet jádekőből készült szemek díszítenek.

Miután megtekintettük a világhírű romvárost, megebédelünk, majd Méridába, Yucatán állam fővárosába utazunk, ahol az éjszakát is töltjük. Szállás Méridában (2 éj).

4. nap – február 9.: Hacienda Sotuta de Peón – Uxmal – Mérida (reggeli, ebéd)

Reggeli után a Hacienda Sotuta de Peónba látogatunk, ahol megismerhetjük a régi haciendák működését és bevezetnek minket a szizál készítés rejtelmeibe is. Lesz lehetőség egy zárt cenotéban úszni, valamint lovas szekéren utazva fogunk megismerkedni a területtel. Ebéd után Uxmalba látogatunk. A Meridától mindössze egy órányi autóútra fekvő régészeti lelőhely területén lenyűgöző, részletesen kidolgozott maja épületeket láthatunk. Ezek közül a legfontosabb a Mágus piramisa, melyet a legenda szerint egy varázstörpe épített. A 35 méter magas épület a sima, íves puuc-dizájn jól megőrzött példája. Emellett Uxmalban található egy labdapálya is, ahol a maják a hagyományos tlachtli játékot játszották. A délután folyamán még ellátogatunk egy kakaó múzeumba, ahol megkóstolhatjuk a tradicionális kakaó italt. Szállás Méridában. 

5. nap – február 10.: Izamal – Valladolid – Playa del Carmen (reggeli, ebéd) 

Reggeli után Izamalba, vagyis a sárga városba utazunk. A spanyolok a 16. században alapították a hangulatos kisvárost, mely épületeihez maja piramisok köveit használták fel. Az egész város sárga színben pompázik, ami nagyon különleges látvány. Izamalban tökéletesen keveredik a maja múlt és a gyarmati időszak bájának stílusa; a városban sétálva olyan érzésünk lehet, mintha megállt volna az idő. Ezután Valladolid városa felé vesszünk az irányt, ahol megebédelünk, majd sétálunk a gyarmati stílusú központban. Ezt követően pedig folytatjuk utunkat Playa del Carmenbe, ahova egy 2 órás buszút után érkezünk meg. Érkezés all inclusive szállodánkba, az Occidental at Xcaret hotelbe, ahol egy percig sem fogunk unatkozni. A szálloda 7 medencével, naponta látogatható delfináriummal és egy saját fehér homokos öböllel rendelkezik. A szálloda területén továbbá 10 bár és 11 étterem található. Szállás Playa del Carmenben (6 éj).

6. nap – február 11.: Pihenés Playa del Carmenben (all inclusive ellátás)

Pihenés csodás környezetben Playa del Carmenben. Ezen a napon ajánlott átsétálni a Xcaret Parkba (a csomag nem tartalmazza), amely a hotelből átjáró segítségével pár perc sétával megközelíthető. A tematikus park számos kulturális és természeti látnivalóval várja a látogatókat. Található itt akvárium, teknősfarm, lepkeház, delfinárium, állatkert és lovarda is. Emellett föld alatti folyókban és cenotékban úszhatunk, illetve lehetőség van snorkelezésre is.
Szállás Playa del Carmenben.

7. nap – február 12.: Pihenés Playa del Carmenben (all inclusive ellátás) 

Fakultatív program: Coba – Tulum – Punta Laguna

Ezen a napon két teljesen különböző maja romvárost tekintünk meg: először Tulum ikonikus, fallal körülvett városát látogatjuk meg, amely a gyönyörű Karib-tenger partján található, ezt követően pedig az őserdőben található titokzatos Coba városát fedezzük fel. Tulum ősi városában megcsodáljuk a Freskók templomában található ezeréves falfestményeket, melyekből bepillantást nyerhetünk a maják életébe. Cobában pedig megcsodálhatjuk a félsziget legmagasabb piramisát, a 42 m magas Nohoch Mul-t. A nap folyamán ellátogatunk Punta Lagunába is, ami egy igazi különlegesség a dzsungel közepén. Itt szabad környezetben láthatunk pók – és bőgőmajmokat, illetve akinek kedve van, a lagúnában is megmártózhat.

Szállás Playa del Carmenben.

8. nap – február 13.: Pihenés Playa del Carmenben (all inclusive ellátás)

Fakultatív program: Ek Balam az egyik legszebb és legérdekesebb maja romváros a dzsungel közepén, ahol csak nagyon kevés turista fordul meg, így tömeg nélkül, nyugodtan fedezhetjük fel a lenyűgöző romokat. A reggelt egy helyi piacon kezdjük, ahol többek között házi készítésű csípős szószokat és kakaóbabot vásárolhatunk. Utána Ek Balam épületeit mászhatjuk meg. A legmagasabb épület, az Akropolisz tetejéről tiszta időben akár Coba és Chichen Itza is látható. Ezt követően ebédelünk, majd egy zárt cenotéban frissülhetünk fel.

Szállás Playa del Carmenben.

9. nap – február 14.: Pihenés Playa del Carmenben (all inclusive ellátás)

Fakultatív program: Isla Holbox

Isla Holbox maga a földi paradicsom, ahol még az igazi karibi hangulattal találkozhatunk. A privát hajókirándulás után, melynek során több szigetet is meglátogatunk, golfkocsikkal fedezzük fel Holbox festői szigetét, ezeket mi magunk vezethetjük. A tengerparti ebéd után pedig zavartalanul élvezhetjük a Karib-tenger sekély és kristálytiszta vizét.

Szállás Playa del Carmenben.

10. nap – február 15.: Pihenés Playa del Carmenben (all inclusive ellátás)

Fakultatív program: Sian Ka’an

Ezen a napon az UNESCO által védett természetvédelmi területet, Sian Ka’an-t fedezzük fel, ahol úgy érezhetjük magunk, mintha egy National Geographic természetfilmbe csöppentünk volna. Szabad környezetben csodáljuk meg a lenyűgöző állatvilágot és kis motorcsónakokkal fedezzük fel a mangrovék élővilágát – utunk során teknősökkel, krokodilokkal és delfinekkel is találkozhatunk. A nap folyamán fürödhetünk és sznorkelezhetünk a Karib-tengerben is.

Szállás Playa del Carmenben.

11. nap – február 16.: Hazautazás (all inclusive ellátás)

Délelőtt szabadidő, majd délután transzfer a cancúni repülőtérre és utazás haza.  

12. nap – február 17.: Érkezés Budapestre

Galéria

COVID-19 információk

Mexikóba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt- és karanténkötelezettség sincsen.

Utasbiztosítás

Az Európai Utazási Biztosító termékeit tudják megkötni irodánkon keresztül. 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 17 235 Ft/fő (70-79 év között: 28 725 Ft/fő)
Air Cruise & Top Extra: 27 135 Ft/fő (70-79 év között: 45 225 Ft/fő)

Útlemondással egybekötött BBP biztosítás:

Air Cruise & Top: + Sztornó 68 835 Ft/fő (70-79 év között: 80 325 Ft/fő)
Air Cruise & Top Extra + Sztornó: 78 735 Ft/fő (70-79 év között: 96 825 Ft/fő)           
            

Utasaink írták

Márta Berndtné László
Márta Berndtné László
2021-12-21
ajánlja
Misztikus, gyönyörű és tudomány. E három szó jutott eszembe, amikor gyerekkori álmaim váltak valóra - eljutottunk Peruba. Nagyon készültünk rá, és így is minden képzeletünket felülmúlta, amit a Pacha Travelsnek köszönhetően átéltünk, láttunk, megéreztünk, megízleltünk, meghallottunk! Nagyon köszönjük életünk talán legszebb útját! Most is ezzel álmodunk, nekünk ez volt a karácsonyi ajándékunk! Gyönyörű ünnepünk van! Nemcsak a remek idegenvezetőknek hála (ezer puszi a tudásodért, kedvességedért Rossia, és perszer Edi Puma!), hanem a családoknak is, akik befogadtak minket néhány órára! Elképesztő szeretet vett körül bennünket! Mindent köszönünk! A CSAKANA a nyakunkban, a kecsua szavakat azóta is tanuljuk! Legyen a jövendő látogatók útja is ilyen csodás!
Erika Holecz
Erika Holecz
2021-12-14
ajánlja
Rengeteg információt kaptunk már utazás elött, így nyugodtan tudtunk nekivágni az izgalmas utazásnak. A Javiérék hatalmas tudása a kulturáról a gyönyörű tájakról, ahova elvittek minket ötvözik azzal az ismerettel,hogy tudják azt is, hogy a magyar embereknek milyen elvárásaik vannak az ételekkel, szállásokkal kapcsolatban. Nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos helyeket láttunk,nagyon kedvesek aranyosak voltak. Életre szóló élmény volt.
Éva Szalai
Éva Szalai
2021-07-18
ajánlja
2021. júniusban fantasztikus 2 hetet töltöttünk Peruban. Ilyen rövid idő alatt is hihetetlen sok mindent láttunk, gyönyörű helyekre jutottunk el, megismerhettük a természeti csodákat, a történelmi örökséget képviselő építményeket, városokat, kultúrát, egy kicsit az embereket. Leírhatatlan élmény a Nazca vonalak felett repülni, állni a Machu Picchu falai között, a Szivárvány hegy tetején, az Uros sziget egyik kunyhójában ülni, Chincheroban indián család asztalánál vendégeskedni. Színes, érdekes, gyönyörű, nagyon más kultúra, van mit tanulnunk! Ahhoz, hogy ne csak nézzünk, de lássuk és értsük is meg amit látunk, olyan idegenvezető kellett mint Javier Zea. Peruiként olyan megvilágításban tudott mesélni, mutatni dolgokat, ami igazán emlékezetessé tette az utunkat. Köszönjük Neki és a munkatársainak! Irány Peru!!!!
Ani Friesz
Ani Friesz
2021-07-03
ajánlja
2021. június 11-28. között voltunk Peruban a barátokkal. Javier Zea Aréstegui szervezte meg az utazásunkat. Csodálatos helyeken jártunk, lenyűgözött az ország természeti szépsége, kultúrális öröksége és az ott élő emberek kedvessége. Finomakat ettünk, sokat nevettünk és lelkileg feltöltődtünk. Köszönöm Javiernek a gondos szervezést, a sok élményt!!
Zsuzsa Varga
Zsuzsa Varga
2021-07-03
ajánlja
2021.június jutottam el Peruba ,csodálatos élmény volt nagyon jól szervezett gazdag programokkal látnivalókkal ,idegenvezetőnk Javier Zea volt akiben egy nagytudású fantasztikus embert ismertem meg
Annamária Tóth
Annamária Tóth
2021-06-26
ajánlja
Most jutottam el Peruba először életemben. Sokat utaztam már, se életem egyik legszebb és legjobban megszervezett nyaralása. Az itt élők kedvesek és segítőkészek. A táj egyszerűen lenyűgöző . Szerencsére az idegenvezetőnk Javier (aki az Andokban született ) által Peru ezer arcát ismerhettem meg. Mindenkinek bátran ajánlom. Ha csak gondolkodik rajta , hogy eljöjjön ilyen messzire … ne habozzon tovább. Egy életre szóló élmény:-)
Anna Nagy Tóth
Anna Nagy Tóth
2020-04-22
ajánlja
2x is jártam Peruban (sosem hittem volna, hogy eljutok), megváltoztatott. Javier Zea Aréstegui köszönöm! Harmadszor is szeretnék veled tartani, hogy újabb csodákat fedezhessek fel az útmutatásoddal. 😊😍
Csilla Garics
Csilla Garics
2020-04-19
ajánlja
2015-ben jártunk Peruban a lányommal, a Javier által vezetett csoporttal. Az utazás minden elképzelésünket felülmúlta, köszönhetően annak is, ahogyan vezetőnk az utazást megszervezte és a felmerült problémákat megoldotta. A táj, a történelem és az emberek elvarázsoltak - ha tehetném, biztosan visszamennék még néhányszor. A mi két hetes utunk felépítése olyan volt, hogy fokozatosan szoktunk hozzá a magassághoz, a nehezebb útvonalakhoz, és közben felejthetetlen élményeket gyűjtöttünk az ott élő embereknek, valamint vezetőnk hely- és történelemismeretének hála. 2 napot mi is hozzátettünk még Limában, hogy a múzeumok leletanyaga alapján még jobban megismerjük az őslakosok kultúráját.
Éva Magyar
Éva Magyar
2020-04-11
ajánlja
A National Geographic áprilisi számában többek között a Qoyllur Riti ünnepségről is szó van . 2019-ben a Javier által vezetett csoporttal együtt voltunk két napig ezen az eseményen. (és még két másik Andoki ünnepségen is) Melyik utazási iroda szervez ilyen kulturális élményt? A válasz elég egyszerű, egyik sem. Azért merem ezt állítani, mert csak mi voltunk tízen európaiak a közel negyvenezer kecsua között. Feledhetetlen élményben volt részem közel 5000 méter magasan. Annyira lenyűgözött az atmoszféra, hogy ott maradtam még egy napig egyedül. Javier ezt a kívánságomat is teljesítette, nem ismert lehetetlent, hogyha Peru kulturális értékeiről van szó. 2015-ben szintén Javierrel voltunk Peruban. Az akkori utunkról készült film hangulata talán jól mutatja, hogy milyen ha egy igazi lokálpatrióta az idegenvezetőnk. https://www.youtube.com/watch?v=u3ikKtjAu8g&t=3s Bányay Gábor
Judit Benedek
Judit Benedek
2020-04-10
ajánlja
Három éve ebben az időben valósult meg egy régi álmom, eljutottam Peruba.Sokfelé jártam már, de ilyen élményben még nem volt részem! Ma is amikor emlékeimben kotorászok, olyan érzésem lesz, mint amikor szerelmes voltam.Talán még egyszer megadatik, hogy láthassam, érezhessem azt a csodát, amit Perunak köszönhetek. Ha újra eljuthatnék Peruba, hosszabb időre mennék és csakis JAVIER-rel. Az ő tudása, lelkes, mindenre kiterjedő tájékoztatása, kedvessége, segítőkészsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlen számomra ez az utazás!

Útvonalunk