Peru egyéni körutazás
16 nap/15 éj

Miért utazzon Peruba?

Andoki hegyek, tengerpart, sivatag, őserdő. Peruban mindent megtalál, amire csak vágyik. Kerüljön be Ön is ennek az országnak a vérkeringésébe és ismerje meg természetét! Olyan kalandban lesz része, mely élvezetet és szórakozást nyújt, de egyúttal ismeretei bővítésére és felfedezésre is ösztönöz. Találkozhat nagyvárosokkal, melyek azért küzdenek, hogy a modernitást erősítsék, és ezer éves kultúrákkal, melyek próbára teszik eddigi meggyőződését és életfelfogását. Egyszóval, olyan világba csöppenhet, ahol az az érzés keríti hatalmába, hogy egy nyitott könyvet lapozgat, melybe az emberiség története van írva.

Miért a Pacha Travels?

 Jelenleg több, mint 10 éve szervezünk utazásokat Peruba és Latin-Amerikába. Célunk, hogy a Magyarországon élő emberekkel jobban megismertessük a latin-amerikai, különösen a perui történelmet, kultúrát. Fedezze fel ezt a lenyűgöző országot irodánk szakértő szervezésében, helyi idegenvezetőkkel!
További információ >>> 

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉS RÉSZVÉTELI DÍJ
VálaszthatóVálasztható2 fő esetén: 1.190.000 Ft/fő (kétágyas szobában)
4 fő esetén: 1.070.000 Ft/fő (kétágyas szobában)

6 fő esetén: 970.000 Ft/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 200.000 Ft
Program nyomtatása

Az árak tájékoztató jellegűek, ünnepek idején változhatnak. Kérjük minden esetben kérje ajánlatunkat!
Az ajánlatkérő űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Ajánlatkérés

Miért minket válasszon?

  • Gondosan felépített program, tele kultúrával, természeti látnivalókkal!
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni.
  • Folyamatos asszisztencia, elérhetőség egyéni utasaink számára is
  • Rugalmasan alakítható program utasaink igényei szerint

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA:

– Helyszíni közlekedést autóval, busszal, hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba. Ezek közul nem privát: Lima-Paracas-Lima autóbuszút, Titicaca tavon hajóút és úszószigetek meglátogatása, Puno-Cusco autóbuszút, Szivárvány hegy fakultatív programon buszút, Machu Picchuhoz vezető vonat- és buszút. Ezeken kívül az összes programban jelölt út/transzfer privát módon történik Hyundai H1 vagy hasonló kategóriájú autóval.
– Két belföldi repülőjegyet (Lima – Arequipa, Cusco-Lima)
– Megjelölt programokon való részvételt, belépőjegyeket
– 15 éjszaka szállást helyi 3-4* besorolású szállodákban
– Ellátást a programleírás szerint 
Helyi, angol nyelvű idegenvezetőket a megjelölt programokon. A buszutak, transzferek alatt jellemzően nincsen idegenvezetői kíséret, azonban magyar nyelvű asszisztencia rendelkezésre áll.

NEM TARTALMAZZA:

– Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest)
– Fakultatív programokat
– Italokat az étkezéseknél
– Utas- és sztornóbiztosítást
– Borravalókat 

Kiutazáshoz a KLM vagy az Air France légitársaságot javasoljuk. A nemzetközi repülőjegy megvásárolható irodánkon keresztül is. 

Fakultatív programok (angol nyelvű vezetéssel, előzetes jelentkezés szükséges):
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoból indulva: 60.000 Ft/fő
Szivárvány hegy túra: 25.000 Ft/fő

Költőpénz: Érdemes a programon kívüli étkezésekre 300-400 USD/fővel számolni. Ezen felül egyénfüggő a szuvenírekre költött összeg.

Amazóniai dszungeltúra

Perui útjainkhoz foglalható 4 napos/3 éjszakás amazóniai túra előtartózkodásként. Amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, szükséges Limába plusz egy éjszaka szállást foglalni. A részletes programot ide kattintva tudják letölteni. 

Fizetés menete

Jelentkezéskor: Részvételi díj 30%-a fizetendő + a repülőjegy, amennyiben irodánkon keresztül foglalják.
Utazás előtt 30 nappal: Részvételi díj 70%-a fizetendő + választott fakultatív programok díja.

Programleírás:

1. nap: Budapest – Lima

Érkezés Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éj).


2. nap: Lima-Paracas (reggeli)

Reggel 7 órakor transzfer a limai buszpályaudvarra, utazás Paracasba helyi autóbusszal (160 fokban eldönthető ülésekkel). A sivatagon át haladva kb. 4 óra alatt érkezünk meg Paracasba.

Fakultatív program: Transzfer a Pisco-i repülőtérre, ahol repülőre szállunk és körülbelül másfél órás repülés során megtekintjük a sivatagos tájat, valamint a sivatag különleges ábráit, a Nazva vonalakat.

Szállás Paracasban (1 éj).

3. nap: Guano-szigetek-Paracas-Lima (reggeli)

Reggel 8-kor egy motoros kishajóval a Guano-szigetek felé indulunk, ahol izgalmas tengeri út vár ránk. Körülbelül két órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat is. Ezután kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. Bemegyünk a nemzeti parkba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vörös tengerpartot.

Transzfer a paracasi buszállomáshoz, utazás Limába helyi busszal. Érkezéskor transzfer a limai buszállomásról a szállodába. Szállás Limában (1 éj). 

 

4. nap: Lima-Arequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése (privát városnézés), melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd a főtérnél. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd repülés Arequipába. Szállás Arequipában (2 éjszaka).

 

5. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Reggelit követően privát városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság a város mintegy háttereként rajzolódik ki a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Bemegyünk a jezsuita sekrestyébe és a volt kolostorba.

Ezt követően busszal elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, amely tökéletes helyszín fotók készítésére. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu Pichu (5664 m). Ebéd, majd szabadidő, amely ideális a pihenésre, akklimatizálódásra vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipában. 

6. nap: Arequipa- Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

Korai ébredés után reggel 7:30-kor indulunk az Andok hegyláncain keresztül privát autóval (idegenvezető nélkül) Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan idegenvezetővel és más turistákkal együtt hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez a Titicaca-tavon. Szállás Punoban (1 éj).

 

7. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után 7 órakor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cuscoba indulunk. A buszállomásra helyi idegenvezetőnk kísér el, majd a körülbelül 10 órás utazást turista busszal tesszük meg angol nyelvű idegenvezetővel, a legfontosabb helyeken megállva. Megállunk a Pukara múzeumnál, majd a festői La Raya hágónál. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a cuscoi déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Ezt követően megállunk még Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak, az inka utak egy része és a Wiraqocha templom találhatóak. Utolsó megállónk az Anhahuaylillas templom. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, az inka civilizáció fővárosába. Transzfer a szállodába. Szállás Cuscoban (5 éj).

8. nap: Cusco (reggeli, ebéd)

Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe”. A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról idevonzza a látogatókat. Reggeli után privát városnézésre indulunk, elsőként a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése “arany udvar”). Itt különböző templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb, legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cuscora. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Kenqo szakrális központját, illetve Tambomachayt és Puqa Puqarát is megnézzük. Ebéd tipikus cuscoi étteremben. Délután szabad program (ajánlott ellátogatni a cuscoi San Pedro piacra és a San Blas piacra). Szállás Cuscoban.

  

9. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli)

Reggeli után privát autóval és idegenvezetővel indulunk a Szent Völgy felé, ahonnan másfajta andoki tájakat csodálhatunk meg és ahol több száz fajta kukoricát termelnek. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Továbbutazunk a pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátóponthoz, ahonnan egy csodálatos völgyes tájat lehet megörökíteni. Ezt követően a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Szabadidő ebédre. Visszautazás Cuscoba. Szállás Cuscoban.

 

10. nap: Maras – Moray – Chinchero (reggeli)

Reggeli után 7 órakor privát autóval és idegenvezetővel folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Morayba, ahol kör alakú teraszokat láthatunk, melyek mezőgazdasági „laboratóriumként” szolgáltak. Ezután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sókitermelőt.

Ezen a napon egy 3.700 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherot is meglátogatjuk, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Visszatérés Cuscoba. Szállás Cuscoban.

   

11. nap: Szabadnap Cuscoban (reggeli)

Szabadnap Cuscoban. Szállás Cuscoban.

12. nap: Ollantaytambo (reggeli)

Reggeli után privát autóval és idegenvezetővel indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytamboba. Délután vonatra szállunk, elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m). A vonatállomásnál vár majd helyi idegenvezetőnk. Szállás Aguas Calientesben (1 éj).

13. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A reggelit követően buszra szállunk helyi idegenvezetőnkkel, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel kétórás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő régészeti együttest, megebédelünk, majd vonatra szállunk és visszatérünk Ollantaytamboba. Továbbutazás privát autóval Cuscoba (idegenvezető nélkül). Szállás Cuscoban (2 éj).

14. nap: Szabadnap Cuscoban (reggeli)

Fakultatív program: Szivárvány hegy

Nehézség: közepes

Indulás 3:30 körül. Körülbelül kétórás utazást követően megreggelizünk, majd tovább utazunk a lenti táborhelyig, ahonnan gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (7 km oda-vissza), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához. A túra időtartama körülbelül 3 óra. Megebédelünk, majd indulás vissza Cuscoba, ahova késő délután érkezünk meg. A túra angol idegenvezetéssel, más turistákkal egy csapatban történik. Szállás Cuscoban.

15. nap: Cusco – Lima (reggeli)

Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. 

Szállás Limában (1 éj).

16. nap: Lima-Budapest (reggeli)

Délelőtt szabadidő Limában, ekkor javasolt meglátogatni a Larco múzeumot. Menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre és hazautazás.

 

TUDNIVALÓK

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.
Az országgal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

Utasaink írták

Útvonalunk

Csoportos út

PERU: AZ ORSZÁG, AMELYRŐL ÁLMODOTT, ÖNRE VÁR!

2023.05.25.-06.09.
16 nap/14 éj

További információ

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve megrendelhető!
 
Megrendelem

Időjárás Peruban

Limában, a fővárosban alapvetően soha nem esik az eső. Télen (júniustól szeptemberig) szinte mindig borult az ég, és még ha nem is esik, akkor is van köd. A hőmérséklet enyhe, a legmagasabb hőmérséklet 18/20 °C körül van, a legalacsonyabb pedig csak néhány fokkal hűvösebb.
Nyáron (decembertől áprilisig), gyakran süt a nap, főleg februárban és márciusban, míg a kora reggeli órákban köd is előfordulhat. A hőmérséklet kellemesen meleg, a maximális hőmérséklet január és március között 26 ° C körül mozog.

Az Andokban decembertől májusig tart az esős évszak, júniustól augusztusig pedig a száraz évszak.  A nap sugarai itt nagyon erősek, ezért nappal jelentősen megemelkedik a hőmérsékletet, éjszaka azonban fagypont körülire hűlhet az idő

Galéria

Sajtómegjelenéseink