Természeti csodák és egy lenyűgöző kultúra
Peru téged vár!
16 nap/14 éj

Miért utazzon Peruba?

Andoki hegyek, tengerpart, sivatag, őserdő. Peruban mindent megtalál, amire csak vágyik. Kerüljön be Ön is ennek az országnak a vérkeringésébe és ismerje meg természetét! Olyan kalandban lesz része, mely élvezetet és szórakozást nyújt, de egyúttal ismeretei bővítésére és felfedezésre is ösztönöz. Találkozhat nagyvárosokkal, melyek azért küzdenek, hogy a modernitást erősítsék, és ezer éves kultúrákkal, melyek próbára teszik eddigi meggyőződését és életfelfogását. Egyszóval, olyan világba csöppenhet, ahol az az érzés keríti hatalmába, hogy egy nyitott könyvet lapozgat, melybe az emberiség története van írva.

Miért a Pacha Travels?

 Jelenleg több, mint 10 éve szervezünk utazásokat Peruba és Latin-Amerikába. Elsődleges célunk, hogy a Magyarországon élő emberekkel jobban megismertessük a latin-amerikai, különösen a perui történelmet, kultúrát. Fedezze fel ezt a lenyűgöző országot magyarul beszélő idegenvezetővel és legyen részese egy igazán autentikus élménynek!
További információ >>> 

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉSÁRMAXIMMUM LÉTSZÁM
2022.10.01. 2022.10.16. 2390 USD + 440 000 Ft/ fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 480 USD
20 fő
Foglalás

A foglalási űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Miért minket válasszon?

  • Gondosan felépített program, tele kultúrával, természeti látnivalókkal és persze jókedvvel! A legtöbb utazási irodánál hosszabb és gazdagabb, 16 napos/14 éjszakás utat kínálunk
  • Tapasztalt, Perut jól ismerő idegenvezető kíséri a csoportot
  • Maximum 20 fős csoport
  • Kényelmes, tágas, a csoport létszámnál nagyobb férőhelyű (44 helyes) autóbusz
  • Irodánk Latin-Amerika szakértője, bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segíteni. Az indulást megelőzően online utastájékoztatót tartunk utasaink számára.

A részvételi díj amerikai dollárban, a nemzetközi repülőjegy ára pedig forintban fizetendő banki átutalással.
Társításra van lehetőség, amennyiben két utas jelzi társítási igényét.


A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA:
Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest), helyszíni közlekedést privát busszal, privát hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba, két belföldi repülőjegyet (Lima – Cusco, Cusco-Lima), a belépőjegyeket, perui, szállást 3 – 4 *-os szállodákban, ellátást a program leírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, utasbiztosítást, ellátást a programon kívül, borravalókat (kb. 50 USD/fő), szuveníreket

Fakultatív programok:
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoból indulva: 150 USD
Szivárvány hegy túra: 60 USD, minimum 10 fő
Larco múzeum látogatás: 30 USD

Költőpénz: Érdemes a programon kívüli étkezésekre 300 USD/fővel számolni. Ezen felül egyén függő a szuvenírekre költött összeg.

 

Fizetés menete

Utazás előtt 4 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: Részvételi díj 50%-a fizetendő.

Amennyiben a járványhelyzet nem tenné lehetővé a Peruba történő utazást, az indulás előtt akár 1 héttel is módosítható a dátum vagy kérhető a teljes részvételi díj visszatérítése!

Repülő menetrend:

Odaút (2022.10.01.)

Budapest-Amszterdam    06:35-08:40   KL1972

Amszterdam-Lima      12:35-18:05   KL743

Visszaút (2022.10.15.)

Lima-Amszterdam        19:55 -15:10 (érkezés másnap) KL744

Amszterdam-Budapest    20:55  22:55 KL1981

* A menetrend változhat!

Programleírás:

1. nap – október 1.: Budapest – Lima

Elutazás menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éjszaka).


2. nap – október 2.: Lima – Paracas (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd. Utazás és szállás Paracasban (2 éj).

3. nap – október 3.: Pisco – Huacachina – Paracas (reggeli, ebéd)

Reggeli.

Fakultatív program: Repülés a Nasca vonalak felett Pisco repülőtérről
indulva. Lehetőség lesz nem csak a vonalakat látni, hanem a perui
sivatagot es a völgyeket is.


Ebéd. Indulás Huacachinaba. Oázis megtekintés, majd homokfutózás a
dűnék köze. Szállás Paracasban.

4. nap – október 4.: Guanó szigetek – Lima (reggeli, ebéd)

8-kor egy motoros kishajóval a Guanó szigetek felé indulunk, ahová másfél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat is. Ebéd a tengerpartnál. Kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. Bemegyünk a nemzeti parkba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vöröstengerpartot. Szállás Limában (1 éj).

5. nap – október 5.: Lima – Cusco – Ñaupa Iglesia – Szent Völgy (reggeli, ebéd)

Reggel repülés Cuscóba. Ebéd várja a csoportot a Szent Völgy egyik legszebb éttermében. A Szent Völgyben, Urubamba és Ollantaytambo között, Pachar tartományban meredek hegyek között fekszik a “ñaupa iglesia” régészeti lelőhely. Kevéssé ismert és népszerű a turizmusban, de nagy kulturális gazdagsággal rendelkezik. Nagy spirituális energia érezhető itt, sok békével és nyugalommal, ezért úgy tartják, hogy a ñaupa iglesia egy nagyon különleges huaca. Ez volt az ősök imádatának, a kapcsolatteremtésnek, valamint a csillagászati események és a mezőgazdasági naptár meghatározott napjain tartott rituálék helyszíne. Szállás Ollantaytamboban (1 éj). 

6. nap – október 6.: Szent Völgy – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytambo-ba. Ebéd. Ezt követően egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Délután vonaton elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő azonos nevű kisfaluba (2200 m.). Szállás Aguas Calintesben (1 éj).

7. nap – október 7.: Machu Picchu – Cusco (reggeli, ebéd)

A reggelit követően buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő régészeti maradványát vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (5 éj).

8. nap – október 8.: Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után városnézésre indulunk. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Korikancha, itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Kenqo szakrális központját is megnézzük. Szállás Cuscoban.

9. nap – október 9.: Humantay lagúna (reggeli)

Szabadnap, amely ideális a regionális történelmi múzeum és a népművészeti múzeum meglátogatására (nem kell külön belépőt vásárolni). Érdemes lehet az Inka múzeumot is meglátogatni (kb. 5 USD a belépőjegy).

Fakultatív program: Humantay túra Nehézség: közepes
Táv: 3+3 km (oda-vissza)
Tartalmazza a reggelit (a szállodain kívül) és ebédet.
Időtartam: Egész napos.
Program: Először meglátogatjuk a Quillarumiyoqot, a Hold templomát. Ezután gyalogos túra Humantayba, ahol egy helyen csodálhatjuk meg a szakrális gleccsereket és a türkiz színű tavat.

Szállás Cuscoban.

 

10. nap – október 10.: Maras – Moray – Chinchero (reggeli, ebéd)

Reggeli után 7 órakor folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Morayba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók, ezután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi só kitermelőt.

Ezen a napon egy 3.700 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherot látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, amely egy tipikus helyi eledel. Szállás Cuscoban.

11. nap – október 11.: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Vacsora a főternél. Szállás Cuscoban.

12. nap – október 12.: Szivárvány hegy (reggeli)

A program tartalmazza a reggelit –a korai hotel reggelin kívül- és ebédet Privát busszal megyünk el a lenti táborhelyig, onnan gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (3+3 km), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához. Szállás Sicuaniban (1 éj).

13 nap – október 13.: Raqchi – Uros – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

Reggeli utan megyünk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Tovább utazunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Követően délután érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Szállás Punoban (1 éj).

14. nap – október 14.: Lima (reggeli, ebéd)

Reggeli. Transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Fakultatív programként Larco múzeum látogatás. Szállás Limában.

15. nap – október 15.: Lima – Budapest (reggeli)

Délelőtt szabadidő Limában. Délután transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre.

16. nap – október 16.: Érkezés Budapestre

COVID-19 információk

Figyelem! 2021. december 15-től az üzletekbe, szállodákba, belföldi járatokra, tömegközlekedési eszközökre és minden zárt területre csak oltással rendelkezőket engednek be. A szabályozást határozatlan időre hozták meg, emiatt jelenleg perui útjainkra  csak 2 oltással rendelkező utasok jelentkezését tudjuk fogadni. Peruban minden Magyarországon beadott oltást elfogadnak. Az utazáshoz az EU Covid Certificate, illetve a magyar védettségi igazolvány szükséges.

Utasaink írták

Útvonalunk

Kapcsolódó út

PERU CSODÁI KÖRUTAZÁS
GARANTÁLT INDULÁS!
2022.11.07.-11.22.
16 nap/14 éj

További információ

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve megrendelhető!
Megrendelem

Volt Egyszer Egy Peru

Utasunk körutunk során forgatott dokumentumfilmje:

Időjárás Peruban

Limában, a fővárosban alapvetően soha nem esik az eső. Télen (júniustól szeptemberig) szinte mindig borult az ég, és még ha nem is esik, akkor is van köd. A hőmérséklet enyhe, a legmagasabb hőmérséklet 18/20 °C körül van, a legalacsonyabb pedig csak néhány fokkal hűvösebb.
Nyáron (decembertől áprilisig), gyakran süt a nap, főleg februárban és márciusban, míg a kora reggeli órákban köd is előfordulhat. A hőmérséklet kellemesen meleg, a maximális hőmérséklet január és március között 26 ° C körül mozog.

Az Andokban decembertől májusig tart az esős évszak, júniustól augusztusig pedig a száraz évszak.  A nap sugarai itt nagyon erősek, ezért nappal jelentősen megemelkedik a hőmérsékletet, éjszaka azonban fagypont körülire hűlhet az idő.

Galéria

Sajtómegjelenéseink