Peru: Természeti csodák és egy lenyűgöző kultúra
17 nap/15 éj

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉSRÉSZVÉTELI DÍJLÉTSZÁM
2023.09.10. 2022.09.26. 2800 USD (kétágyas szobában) + 490 000 Ft
Egyágyas felár: 480 USD
Program nyomtatása
Minimum létszám: 12 fő
Maximum létszám: 20 fő
Foglalás


A foglalási űrlap beküldését követően rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot Önnel.

Társításra van lehetőség, amennyiben két utas jelzi társítási igényét.

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest), helyszíni közlekedést privát busszal, privát hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba, két belföldi repülőjegyet (Lima – Arequipa, Cusco-Lima), a belépőjegyeket, 15 éjszaka szállást 3 – 4 *-os szállodákban, 15 reggelit, 3 vacsorát, 8 ebédet és 1 csomagolt ebédet (a főétkezések nem tartalmazzák az italokat), magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, utasbiztosítást, ellátást a programon kívül, italokat a főétkezéseknél, borravalókat (kb. 60 USD/fő), szuveníreket

Fakultatív programok:
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoból indulva: 150 USD (előjelentkezés szükséges)                     
Huacachina homokfutózás: 20 USD

Szivárvány hegy túra: 60 USD, minimum 10 fő

Költőpénz: Érdemes a programon kívüli étkezésekre 300-400 USD/fővel számolni. Ezen felül egyén függő a szuvenírekre költött összeg.

Tudnivalók

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.
Az országgal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

Körutazásunk dinamikus, délután/este általában van szabadidő, de alapvetően igyekszünk kevés üresjáratot hagyni és minél több látnivalót felfedezni. A látnivalóknál általában idegenvezetőink hagynak némi időt, hogy kedves utasaink egyedül fedezzék fel kicsit a helyet. Körutazásaink során jellemzően reggel 8-9 között indul a csoport az adott napi programra a szállodából. Előfordul, hogy picit korábban, de ez mondható átlagosnak. A nagyobb távolságokból adódóan, az út első felében hosszabb buszos utazások vannak. A buszok kényelemesek, tágasak, maximum 2 óránként megállót tartunk.

Amennyiben valaki szokott utazni, mozogni, akkor valószínűleg perui körutazásunk alatt sem lesz semmi gond. Mindenképpen javasoljuk a a háziorvossal való egyeztetést idősebb utasainknak, illetve krónikus betegséggel élő utasainknak is. A tengerszint feletti magasság okozhat kellemetlen tüneteket: fejfájást, szédülést az első napokban, de ez a legtöbb esetben hamar elmúlik. Idegenvezetőink mindig felhívják a figyelmet a kellő folyadékfogyasztásra, valamint nagy figyelmet fordítunk az akklimatizációra, így a csoport fokozatosan megy egyre magasabbra. A városnézések során nincsenek nagy gyalogos távok. A régészeti lelőhelyeket rendszerint 1-2 óra alatt járja be a csoport, ott több lépcsőzés, emelkedő jellemző. A Szivárvány hegy túra egy nehezebb kirándulás, elsősorban a tengerszint feletti magasság miatt, a túra legmagasabb pontja ugyanis 5200 méter magasságban található. Van azonban lehetőség a túra több pontján lóhátra ülni kb. 40-50 USD-nak megfelelő összegért, illetve ki is hagyható ez a fakultatív program természetesen.

Amazóniai dzsungeltúra

Perui útjainkhoz foglalható 4 napos/3 éjszakás amazóniai túra előtartózkodásként. Amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, úgy módosulhat a forintban meghatározott nemzetközi repülőjegy díja, valamint szükséges Limába plusz egy éjszaka szállást foglalni. A részletes programot ide kattintva tudják letölteni.

Programleírás:

1. nap – szeptember 10.: Budapest – Lima

Elutazás menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éjszaka).


2. nap – szeptember 11.: Lima –
 Paracas (reggeli, vacsora)

Reggel 6:30-kor indulás Paracasba, ahova a sivatagon át haladva kb. 4 óra alatt érkezünk meg.

Fakultatív program: Repülőgépre szállunk Pisco repülőterén, ahon-nan meg lehet tekinteni a sivatag különleges ábráit, a Nazca vonalakat.

Délután kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. Először meglátogatjuk a műemléket, ahonnan a perui függetlenedési kampány indult. Ez egyben egy kilátó is a paracasi öbölre. Bemegyünk a nemzeti parkba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgy-nevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vörös tengerpartot. Korai vacsora egy helyi étteremben a tengerparton, ahonnan láthatjuk a családok által hagyományosan horgászathoz használt hajókat. Szállás Paracasban (1 éjszaka).

3. nap – szeptember 12.: Guanó-szigetek Ica (reggeli, ebéd)

Reggel 9 órakor egy motoros kishajóval a Guanó-szigetek felé indulunk, ahová kétórás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat is. Ezután utazás Icába, majd ebéd egy dűne mellett található szállodában, a Dunas hotelben. Délután szabadidő, pihenés a szállodában, mely során élvez-hetjük a medencét és a csodálatos naplementét. Szállás Icában (1 éj).

4. nap – szeptember 13.: Huacachina-oázis (reggeli)

A mai nap megtekintjük a Huacachina oázist. Az Atacama sivatag 100 méteres homokdűnéi között megbúvó Huacachina oázis az ország egyik legegyedülállóbb természeti jelensége. Az oázis közepén lévő tavat föld-alatti források táplálják, körülötte pedig pálmafákból és eukaliptuszokból álló bőséges vegetációt találunk, mely saját mikroklímával rendelkezik. Az oázis kialakulásához több legenda is kötődik, a legismertebb szerint egy szerelmét sirató fiatal leány könnyeiből alakult ki, aki sellőként ma is a tóban él.

Fakultatív program: Lehetőség van homokfutózni a dűnék között (20 USD)

Ezt követően helyi szupermarketben megállunk, hogy mindenki tudjon útravalót venni a buszútra vissza Limába. Visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

5. nap – szeptember 14.: LimaArequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd. Késő délután repülés Arequipába. Szállás Arequipában (2 éjszaka).

6. nap – szeptember 15.: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság a város mintegy háttereként rajzolódik ki a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Bemegyünk a jezsuita sekrestyébe és a volt kolostorba. Ezt követően busszal elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, amely tökéletes helyszín fotók készítésére. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu Pichu (5664 m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben. Ebéd után szabadidő, amely ideális a pihenésre, akklimatizálódásra vagy a Santa Catalina kolostor, valamint a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipában.

7. nap – szeptember 16.: Arequipa – Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

Korai ébredés után reggel 7-kor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez a Titicaca-tavon. Szállás Punoban (1 éjszaka).

8. nap – szeptember 17.: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cuscoba indu-lunk. Festői altiplano tájakon vezet az utunk. Útközben megtekintjük azt a hegyet, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a cuscói déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak, az inka utak egy része és a Wiraqocha templom találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscoba, az inka civilizáció fővárosába. Szállás Cuscoban (2 éjszaka).  

9. nap – szeptember 18.: Cusco (reggeli, ebéd)

Kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látni-valója a világ minden tájáról idevonzza a látogatókat. Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése “arany udvar”). Itt különböző templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb, legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cuscora. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Kenqo szakrális köz-pontját is megnézzük. Ebéd, kilátással Cusco városára. Ezt követően ellátogatunk a cuscoi San Pedro piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni). Ezt követően egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás Cuscoban.

  

10. nap – szeptember 19.: Ollantaytambo – Aguas Calientes (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytamboba. Dél körül vonatra szállunk, elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m). Vacsora helyi étteremben. Szállás Aguas Calientesben (1 éjszaka).

11. nap – szeptember 20.: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A reggelit követően buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő régészeti együttest, elfogyasztjuk ebédünket Aguas Calientesben. Ezt követően vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (4 éjszaka).

12. nap – szeptember 21.: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben több száz fajta kuko-ricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Vacsora a főtérnél. Szállás Cuscoban.

  

13. nap – szeptember 22.: Maras – Moray – Chinchero (reggeli, ebéd)

Korai reggeli után indulunk Moray-ba, ahol kör alakú, teraszos ültetvényeket láthatunk. Ezt követően megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sókitermelőt. Ezután meglátogatjuk Chinchero települését, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua őslakosok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Szállás Cuscoban.

14. nap – szeptember 23.: Szabadnap (reggeli)

Fakultatív program: Szivárvány hegy. Ára: 60 USD/fő

A túra tartalmazza a reggelit és ebédet. Túrabot biztosítva van a kiránduláshoz. Privát busszal megyünk el a lenti táborhelyig, onnan gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (3+3 km), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához.

Szállás Cuscoban.

15. nap – szeptember 24.: CuscoLima (reggeli)

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Szabadidő Limában. Szállás Limában (1 éjszaka). 

16. nap – szeptember 25.: LimaBudapest (reggeli, ebéd)

Délelőtt meglátogatjuk a Larco múzeumot, majd a helyszínen ebédelünk. Délután transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre.

17. nap – szeptember 26.: Érkezés Budapestre

Fizetés menete:

Jelentkezéskor: Nemzetközi repülőjegy ára (forintban meghatározott összeg) fizetendő.
Utazás előtt 1 hónappal: A csomag ára (dollárban meghatározott összeg) fizetendő.

A részvételi díj dollárban megadott részét átutaláskor “deviza utalás” opciót választva tudják befizetni. Deviza utalás esetén a kedves utas számlájáról forintban kerül levonásra az összeg, hozzánk pedig dollárban érkezik meg.

Repülő menetrend:

Odaút (2023.09.10.)

Budapest-Párizs        06:00-08:00   AF1695

Párizs-Lima      10:10-15:40   AF486

Visszaút (2023.09.25.)

Lima-Amszterdam        17:30-12:50 (érkezés másnap) KL744

Amszterdam-Budapest    14:25-16:20 KL1977

* A menetrend változhat!

COVID-19 információk

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.

Utasaink írták

Útvonalunk

Az Európai Utazási Biztosító egyedi termékét tudják megkötni irodánkon keresztül, mely 3500 méter feletti túrákra is érvényes. 

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 35 020 Ft/fő  (70-80 év között: 40 100 Ft/fő)
Útlemondással egybekötött BBP biztosítás:
Aktuális árfolyam alapján kerül kiszámításra.

Kapcsolódó út

PERU: AZ ORSZÁG, AMELYRŐL ÁLMODOTT
VÁRÓLISTÁS!
2023.10.04.-10.19.
16 nap/14 éj

További információ

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve megrendelhető!
Megrendelem

Volt Egyszer Egy Peru

Utasunk körutunk során forgatott dokumentumfilmje:

Galéria

Sajtómegjelenéseink