Peru: Természeti csodák és egy lenyűgöző kultúra
17 nap/15 éj

Indulási dátumok 

INDULÁS ÉRKEZÉSRÉSZVÉTELI DÍJLÉTSZÁM
2024.05.16.2024.06.01.BETELT!
1 590 000 Ft/fő (kétágyas szobában)
Egyágyas felár: 220 000 Ft
Minimum létszám: 15 fő
Maximum létszám: 24 fő

A CSOMAG ÁRA TARTALMAZZA: Nemzetközi repülőjegyeket (Budapest-Lima-Budapest), helyszíni közlekedést privát busszal, privát hajóval a Titicaca-tavon, tetőablakos vonattal Machu Picchuba, két belföldi repülőjegyet (Lima – Arequipa, Cusco-Lima), a belépőjegyeket, 15 éjszaka a megjelölt szállodákban, a programban jelölt étkezéseket, magyar nyelvű idegenvezetést.

NEM TARTALMAZZA: Fakultatív programokat, ellátást a programon kívül, italokat a főétkezéseknél, utas- és sztornóbiztosítást, borravalókat (kb. 60 USD/fő), szuveníreket

Fakultatív programok:
Nazca vonalak feletti repülés, Piscoból indulva: 150 USD/fő (előzetes jelentkezés szükséges)            Szivárvány hegy túra: 70 USD/fő, minimum 10 fő

Költőpénz: Érdemes a programon kívüli étkezésekre 300-400 USD/fővel számolni. Ezen felül egyénfüggő a szuvenírekre költött összeg.

Tudnivalók

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.
Az országgal kapcsolatos részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

Peruban a jelentős szintkülönbségek és a szélsőséges klímaváltozások nagy megterhelést jelentenek a szervezetre, egyénenként eltérően jelentkezhet a “hegyi betegség”, más néven magassági betegség is. Főbb tünetei: rossz közérzet, fejfájás, szédülés, szapora légzés, szapora pulzus. Azoknak, akik krónikus szív- és érrendszeri, valamint légzésszervi megbetegedésben szenvednek, vagy komolyabb mozgásszervi megbetegedésük van nem javasolt a magas területekre történő utazás. Tervezett utazásukkal kapcsolatban konzultáljanak háziorvosukkal!

Körutazásunk dinamikus, délután/este általában van szabadidő, de alapvetően igyekszünk kevés üresjáratot hagyni és minél több látnivalót felfedezni. A látnivalóknál általában idegenvezetőink hagynak némi időt, hogy kedves utasaink egyedül fedezzék fel kicsit a helyet. Körutazásaink során jellemzően reggel 8-9 között indul a csoport az adott napi programra a szállodából. Előfordul, hogy picit korábban, de ez mondható átlagosnak. A nagyobb távolságokból adódóan, az út első felében hosszabb buszos utazások vannak. A buszok kényelemesek, tágasak, maximum 2 óránként megállót tartunk.

Amennyiben valaki szokott utazni, mozogni, akkor valószínűleg perui körutazásunk alatt sem lesz semmi gond. Idegenvezetőink mindig felhívják a figyelmet a kellő folyadékfogyasztásra, valamint nagy figyelmet fordítunk az akklimatizációra, így a csoport fokozatosan megy egyre magasabbra. A városnézések során nincsenek nagy gyalogos távok. A régészeti lelőhelyeket rendszerint 1-2 óra alatt járja be a csoport, ott több lépcsőzés, emelkedő jellemző. A Szivárvány hegy túra egy nehezebb kirándulás, elsősorban a tengerszint feletti magasság miatt, a túra legmagasabb pontja ugyanis 5200 méter magasságban található. Van azonban lehetőség a túra több pontján lóhátra ülni kb. 40-50 USD-nak megfelelő összegért, illetve ki is hagyható ez a fakultatív program természetesen.

Amazóniai dszungeltúra

Perui útjainkhoz foglalható 4 napos/3 éjszakás amazóniai túra előtartózkodásként. Amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, úgy a repülőjegy foglalást módosítani kell, ezáltal plusz költségek merülhetnek fel. Szükséges továbbá Limába plusz egy éjszaka szállást foglalni. A részletes programot ide kattintva tudják letölteni. 

Programleírás:

1. nap: Budapest – Lima

Elutazás menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található (1 éjszaka).

miraflores itt: lima peru - miraflores lima témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

2. nap: Lima – Paracas (reggeli, vacsora)

Reggel 6:30 körül indulás Paracasba, ahova a sivatagon át haladva kb. 4 óra alatt érkezünk meg.

Kirándulást teszünk a Paracasi Nemzeti Park sivatagos területén. A parkból lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett “La Catedral” sziklaképződményre. Ezt követően meglátogatjuk az egyedülálló vörös tengerpartot.

Fakultatív program: Transzfer a Pisco-i repülőtérre, ahol repülőre szállunk és megtekintjük a sivatagos tájat, valamint a sivatag különleges ábráit, a Nazca vonalakat.

Vacsora a tengerparton. Szállás Paracasban (1 éjszaka).

nazca vonalak - nazca lines témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

peru - paracas peru témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

3. nap: Guanó-szigetek Ica (reggeli, ebéd)

Reggel kb. 8 órakor egy motoros kishajóval a Guanó-szigetek felé indulunk, ahol izgalmas tengeri út vár ránk. Körülbelül két órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, mely során láthatunk ritka madarakat és megfigyelhetjük az itt élő pingvineket és fókákat is.

Ezután utazás Icába. Icánál megtekintjük a Huacachina oázist. Az Atacama sivatag 100 méteres homokdűnéi között megbúvó Huacachina oázis az ország egyik legegyedülállóbb természeti jelensége. Az oázis közepén lévő tavat földalatti források táplálják, körülötte pedig pálmafákból és eukaliptuszokból álló bőséges vegetációt találunk, mely saját mikroklímával rendelkezik. Az oázis megtekintését követően homokfutózásra indulunk a dűnék között.

Ebéd egy dűne mellett található szállodában, a Las Dunas hotelben. Délután szabadidő, pihenés a szállodában, mely során élvezhetjük a medencét és a csodálatos naplementét. Szállás Icában (1 éj).

dél-amerikai oroszlánfóka - paracas animals témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

4. nap: Ica (reggeli, ebéd)

A mai napon lehetőségünk lesz kiélvezni a szálloda felszereléseit, medencéjét és lenyűgöző zöldségeskertjét. A szálloda étterme az itt megtermesztett termésekből készíti el ízletes hagyományos perui ételeit.

Ebéd. Délután visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

Hotel Las Dunas, Ica – Updated 2023 Prices

5. nap: LimaArequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd. Késő délután repülés Arequipába. Szállás Arequipában (2 éjszaka).

fájl - lima témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képektájak limában, peruban - lima témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

6. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság a város mintegy háttereként rajzolódik ki a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, valamint az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Bemegyünk a jezsuita sekrestyébe és a volt kolostorba. Ezt követően busszal elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, amely tökéletes helyszín fotók készítésére. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu Pichu (5664 m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben. Ebéd után szabadidő, amely ideális a pihenésre, akklimatizálódásra vagy a Santa Catalina kolostor, valamint a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipában.

arequipa városképe naplementekor, peru - arequipa témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

misti vulkán arequipában - arequipa témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

7. nap: Arequipa – Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)

A mai napon kora reggel, 7 órakor indulunk autóbusszal a Titicaca-tó parti Punóba, melyet a perui folklór fővárosának is szoktak nevezni. Utunk az Andok hegyláncain keresztül vezet, útközben láthatunk vikunya, láma és alpaka csordákat is. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, melyhez számos legenda fűződik. Az inkák szerint a tó habjaiból lépett elő Manco Cápac és Mama Ocllo, akik az Inka Birodalom titokzatos alapítói voltak. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez a Titicaca-tavon. Szállás Punoban (1 éjszaka).

perui nő vitorlázik az uros úszó szigetek között, tititcaca-tó - titicaca témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

uros-szigetek - titicaca témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

8. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor Cuscoba indulunk, melyet az inkák a világ köldökének tartottak. Utunk lenyűgöző altiplano tájakon vezet, útközben lájuk azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Ezután megállót teszünk Raqchiban, ahol megtekintjük a Wiraqocha templomot és láthatjuk az inkák kör alakú raktárait, ahol gyógynövényeket és élelmiszereket, például quinoát és kukoricát tároltak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscoba, az inka civilizáció fővárosába. Szállás Cuscoban (3 éjszaka).

raqchi, inka régészeti lelőhely cusco, peru - raqchi peru témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képekrakchi romok, cuzco, peru - raqchi peru témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

9. nap: Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése “arany udvar”). Itt különböző templomokat csodálhatunk meg, melyeket az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai között tartanak számon. Ezt követően a város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Ez a legnagyobb és legimpozánsabb régészeti lelőhely, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cuscora. Ezután Kenqo szakrális központját is megnézzük. Ebéd, kilátással Cusco városára. Majd egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni). Szállás Cuscoban. 

cusco katedrális peruban - cusco témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képeksacsayhuaman inka ruin, cusco, peru - sacsayhuaman témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek  

10. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után ellátogatunk a cuscoi San Pedro piacra, majd indulunk a Szent Völgy felé. Útközben lehetőség lesz lámát és alpakát etetni és simogatni, valamint megfigyelhetjük az Andok több száz fajta kukoricáját. Ellátogatunk a Taray kilátóponthoz, ahonnan csodás fényképeket készíthetünk az inkák szent folyójáról, az Urubambáról. Ezután a pisaci régészeti együttest fedezzük fel. Az itteni kilátóból az egész Szent Völgyet beláthatjuk. Peru legnagyobb kézműves piacát, a pisaci indián piacot sem hagyjuk ki. Ezen a nyüzsgő szabadtéri piacon hagyományos poncsók, kézzel készített szobrocskák, valamint kerámiák és ékszerek közül válogathatunk. A nézelődés közben a háttérben szóló hagyományos élő zene teszi még autentikusabbá az élményt. Visszautazás Cuscoba. Vacsora a főtérnél. Szállás Cuscoban.

tipikus perui utcai piac - pisac témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek sacred valley, peru - sacred valley témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

11. nap: Ollantaytambo – Aguas Calientes (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk az inka szakrális és adminisztratív központba, Ollantaytamboba. Dél körül vonatra szállunk, elutazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m). Utunkat panorámás, tetőablakos vonattal tesszük meg, melynek a fedélzetén andoki rágcsálnivalókat és gyógyteát is kapunk. Vacsora helyi étteremben. Szállás Aguas Calientesben (1 éjszaka).

pinkuylluna romok. - ollantaytambo témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képekfolyó áramlása - aguas calientes témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

12. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A reggelit követően buszra szállunk, így érjük el a Világ Új Hét Csodájának egyikét, az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchut. Idegenvezetőnk beavat minket a város titkaiba, mely egykoron az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Körbejárjuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő régészeti együttest és megcsodáljuk a remek állapotban fennmaradt világi és szakrális épületegyütteseket. Ezután elfogyasztjuk ebédünket Aguas Calientesben, majd vonattal visszautazunk Ollantaytamboba. Továbbutazás Cuscoba. Szállás Cuscoban (3 éjszaka).

machu picchu, peru. - machu pichu témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

13. nap: Maras – Moray – Chinchero (reggeli, ebéd)

Korai reggeli után indulunk Moray-ba, ahol kör alakú teraszokat láthatunk, melyek mezőgazdasági „laboratóriumként” szolgáltak. Ezután a Salinasi sókitermelőt fedezzük fel, mely a Szent Völgy egyik legérdekesebb látnivalója. A lenyűgöző, kézzel készített textíliáiról nevezetes Chinchero települését szintén meglátogatjuk, itt betekinthetünk a kecsua őslakosok mindennapi életébe. Megismerjük ősi hagyományaikat, kézművességüket, termesztett növényeiket és orvosságaikat, valamint alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát is. Aki szeretné, megkóstolhat egy igazi különlegességet, az andoki sült tengerimalacot is, ami egy tradicionális helyi étel. Szállás Cuscoban.

sacred valley sóbányák itt: maras, peru - maras témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képekmoray, az inka mezőgazdasági laboratórium - maras témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

perui nő ajándéktárgyakat árul inka romoknál, sacred valley, peru - chinchero témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

14. nap: Szabadnap (reggeli)

Fakultatív program: Szivárvány hegy (angol kísérettel). Ára: 70 USD/fő

A túra tartalmazza a reggelit és ebédet. Túrabot biztosítva van a kiránduláshoz.

Indulás hajnali 3:30-4:00 körül. Körülbelül kétórás utazást követően megreggelizünk, majd tovább utazunk a kiindulóponthoz, mely 4700 méteres magasságban fekszik. Innen gyalogos túra a Szivárvány hegyhez (5 km oda-vissza, kb. 3 óra), a nemrégiben felfedezett perui természeti csodához. A kirándulás során 5030 méteres magasságig jutunk. A Szivárvány hegyhez érve lesz némi időnk a kilátásban gyönyörködni, mielőtt ugyanazon az úton visszaindulunk a túra kezdeti pontjához. Onnan visszaindulás busszal, majd útközben megállunk ebédelni. Cuscoba késő délután érkezünk meg.

Szállás Cuscoban.

15. nap: CuscoLima (reggeli)

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Szabadidő Limában. Szállás Limában (1 éjszaka). 

lima, peru, érseki palota a gyarmati központi pláza mayor vagy a plaza de armas történelmi központjában - lima témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

16. nap: LimaBudapest (reggeli, ebéd)

Délelőtt meglátogatjuk a Larco múzeumot, majd a helyszínen ebédelünk. Délután transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre.

larco múzeum bejárata, lima, peru - larco museum peru témájú stock jellegű vizuális alkotások, jogdíjmentes fotók és képek

17. nap: Érkezés Budapestre

COVID-19 információk

Peruba bárki, állampolgárságától és kiindulási országától függetlenül beutazhat, ha teljesíti a beutazás általános feltételeit, így teszt-, oltás- és karanténkötelezettség sincsen.

Utasaink írták

Útvonalunk

Az Európai Utazási Biztosító egyedi termékét tudják megkötni irodánkon keresztül, mely 3500 méter feletti túrákra is érvényes. 

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP):
Air Cruise & Top: 38 250 Ft/fő  (70-80 év között: 40 100 Ft/fő)
Útlemondással egybekötött BBP biztosítás:
Aktuális árfolyam alapján kerül kiszámításra.

További információ

Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban (Javier Zea)

“Ebben a civilizációban a hatalom birtokosai nem az erőszakot, hanem a közös kultúrát tekintették a közösség összetartó erejének. A kutatók hiába kerestek fegyvereket, csak furulyákat, pánsípokat, dobokat, csörgőket találtak.” – Kepes András
 
A XX. században számos olyan folyamat indult el az andoki világban, melyek alapjaiban változtatták meg a társaladom működését és, amelyek a mai napig tartanak. De mi vezetett el idáig? Javier Zea könyvében az olvasó megismerkedhet a preinka civilizációk, illetve a 15. században virágzó Tahuantinsuyu állam működésével, apparátusaival, a korabeli emberek hitrendszerével és kultúrájával, illetve a gyarmatosítás társadalmi hatásaival.
 
Javier Zea “Az inkák visszatérnek – Élet az Andokban” című könyve megrendelhető!
Megrendelem

Volt Egyszer Egy Peru

Utasunk körutunk során forgatott dokumentumfilmje:

Galéria

Sajtómegjelenéseink